Šeliga: Fico a migránsokkal való riogatással akarja elterelni a figyelmet a korrupciós botrányokról

2023. szeptember 20. - 14:19 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke a migránsokkal riogat és a rendőrséget támadja, de a választás után lecseng az illegális bevándorlás témája – jelentette ki Juraj Šeliga (Demokrati) frakció nélküli parlamenti képviselő miután nem sikerült megnyitni a Smer-SD által a témával kapcsolatban kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést.

Šeliga: Fico a migránsokkal való riogatással akarja elterelni a figyelmet a korrupciós botrányokról
Juraj Šeliga (Fotó: TASR)

Leszögezte, hogy Fico a migránsokkal akarja elterelni más témákról a figyelmet, például a korrupciós botrányokról.
Šeliga emlékeztetett, a migráció kérdését megoldhatták volna a múlt hétre tervezett rendkívüli parlamenti ülésen, amikor eltörölhették volna azt a rendeletet, amely alapján Szlovákia itt-tartózkodási igazolást állít ki minden külföldinek. „Itt mutatkozik meg a mérhetetlen populizmusa” – üzente Ficónak.

A Demokrati Maroš Žilinka főügyész ügyében akarja összehívni a parlament alkotmányjogi bizottságának rendkívüli ülését, Šeliga erről Milan Vetrákkal (OĽaNO), a bizottság elnökével állapodott meg. „Hatalmas aránytalanság mutatkozik abban, hogyan járt el a Legfőbb Ügyészség a korábbi időszakokban és most. A 363-as paragrafust arra használja, hogy bizonyos ügyeket még azelőtt a szőnyeg alá söpörjön, hogy egyáltalán megkezdődne a büntetőeljárás” – jelentette ki Šeliga.

(TASR)


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: