Šeliga panaszt tett az ĽSNS képviselői ellen,mert nem viseltek szájmaszkot

2020. szeptember 16. - 19:04 | Belföld

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke panaszt tett a Pozsonyi Járási Bíróságon, mivel az ĽSNS képviselői nem viseltek szájmaszkot a parlament legutóbbi ülésén. Erről szerdán tájékoztatott a közösségi oldalán.

Šeliga panaszt tett az ĽSNS képviselői ellen,mert nem viseltek szájmaszkot
Fotó: TASR

„A szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Az ĽSNS képviselői sem lehetnek kivételek” – hangsúlyozta. Rámutatott, hogy a rendőrség ellenőrzi a polgárokat, és bírságot szab ki azokra, akik nem tartják tiszteletben az intézkedéseket. Ezért szerinte a hivatalos szerveknek kell lépnie az ĽSNS képviselői ügyében.

„Ha a kiutasított ĽSNS-es képviselőknek a rendőrség nem adott helyben pénzbírságot (amit a parlamentben nem lehetett), a megfelelő járási hivatal még ezt megteheti. Hogy az ügy ne merüljön a feledés homályába, és a felelőtlen képviselők ne ússzák meg a szankciókat, ma panaszt tettem az illető járási hivatalnál” - mondta Šeliga. Szerinte kotlebáék felelőtlenül és gyáván viselkednek. Megjegyezte: többnyire a szlovákok jóléte iránt érzett felelősségről beszélnek, de a szavaik és tetteik szöges ellentétben állnak egymással.

Szeptember elején az ĽSNS egyes képviselői levették a szájmaszkjaikat a parlamenti ülésen. Boris Kollár (Sme rodina) parlamentelnök minden érintettet név szerint figyelmeztetett, majd kiutasította őket a teremből.


(TASR)