Šeliga sajnálja, hogy megint egy szakdolgozat a fő téma

2020. július 14. - 07:09 | Belföld

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke sajnálja, hogy a szlovák politikai színtéren ismét megjelent a szakdolgozatok témája. Úgy véli, az állampolgároknak már elegük van az efféle botrányokból. Ezt a közösségi oldalán írta pénteken, reagálva a Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter diplomamunkájával kapcsolatban felmerült plágiumgyanúra.

Šeliga sajnálja, hogy megint egy szakdolgozat a fő téma
Juraj Šeliga (Fotó: TASR)

Šeliga szerint lehetőséget kell adni a miniszternek, hogy válaszolhasson a felmerülő kérdésekre, tisztázhassa az ügyet és eloszlathassa az esetleges kétségeket. Hozzátette: eddig minden plágiumgyanúba keveredett politikus megkapta ezt a lehetőséget, beleértve Boris Kollárt is. „Ahogy én ismerem Gröhling urat, biztosan nem fog kitérni a kérdések elől” – jegyezte meg Šeliga.

Gröhling hétfőn a közösségi oldalán reagált a médiában megjelent információkra. Furcsállja, hogy éppen most bulvarizálják ezt a témát. Hangsúlyozta, hogy a szakdolgozata megfelelt az akkori szabályoknak, és sikeresen megvédte azt.

A Denník N hétfőn arról tájékoztatott, hogy Gröhling egy olyan diplomamunkáért kapta meg a mesteri fokozatot, amely részben kompilátum, részben plágium, és csaknem az egész Bc-munkáját átemelte a szakdolgozatba. „Boris Kollár botránya után felkérte a Páneurópai Főiskolát, hogy a munkáját távolítsa el a könyvtár weblapjáról” – közölte a napilap.

(TASR)