Šeliga szerint két lehetősége van a kormánynak: Ficóék vagy a rekonstrukció

2022. december 14. - 13:23 | Belföld

Juraj Šeliga parlamenti képviselő szerint két lehetősége van a jelenlegi kormánynak, hogy megoldják az aktuális belpolitikai helyzetet.

Šeliga szerint két lehetősége van a kormánynak: Ficóék vagy a rekonstrukció
Fotó: TASR

Az első lehetőséges megoldás a képviselő szerint a megegyezés Tomáš Tarabával, Robert Ficóval és a Hlas-SD-vel, a másik a kormány rekonstrukciója.

"Az elfogadható forgatókönyv a kormány rekonstrukciója úgy, hogy az SaS ne szavazzon a bukása mellett. Taraba az, aki a fehérgalléros bűnözőknek akar segíteni a büntetéseik csökkentésével, a speciális ügyészi hivatal gyengítésével és a folyamatban lévő nyomozások aláásásával. És így akar valaki megállapodni vele?” – tette fel a kérdést Šeliga a közösségi oldalán.

Mint ismert, a parlamentnek kedden 11 órakor kellett volna szavaznia a kormány elleni bizalmatlansági indítványról, a szavazást csütörtökön (december 15.) 17 órára halasztották. Az ügyrendi javaslatot Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője terjesztette elő. Az indoklás szerint további lehetőséget kell teremteni a válság megoldására, beleértve az előrehozott választás kihirdetését is.


(FB)