Šeliga, Žitňanská és Droba késő estig ültek egy klubban, aminek zárva kellett volna lennie

2021. május 5. - 13:01 | Belföld

Juraj Šeliga (Za ľudí) parlamenti alelnök, párttársa és egyben kedvese, Jana Žitňanská parlamenti képviselő, valamint Juraj Droba (SaS) pozsonyi megyefőnök megszegték a járványügyi előírásokat.

Az említett trió a múlt héten egy éjszakába nyúló találkozót tartott a Pod lampou nevű klubban - amelynek mellesleg az adott időben zárva kellett volna tartania.

A találkozóra a Plus 7 dní hívta fel a figyelmet. A lap fotóriportere tetten is érte a szabályszegő politikusokat.

Szlovákiában este 9 óráig tartó kijárási tilalom van érvényben, mely alól többnyire csak a munkájukat végző személyek mentesülnek. 21:00-kor minden vendéglátóhely teraszát be kell zárni, a belső helyiségek pedig eleve nem állhatnak a vendégek rendelkezésére. Šeliga, Žitňanská és Droba az említett klub belső helyiségében tartottak találkozót egészen éjfélig - hívja fel a figyelmet a Denník N.

Šeliga egyelőre csupán annyit mondott a "félrelépésről", hogy az irodájában kellett volna tartani a találkozót, mert munkaügyi megbeszélésről volt szó hármuk között. A politikus szerdán 14:30-kor sajtótájékoztatót tart az esettel kapcsolatban, és az sem kizárt, hogy lemond házelnök-helyettesi posztjáról.

Az eset kapcsán Juraj Droba is hangsúlyozta, hogy munkamegbeszélésről volt szó, amely még a teraszok zárórája előtt kezdődött. Miután a zárásra sor került, a klub üzemeltetőjét megkérdezték, hogy folytathatják-e bent a beszélgetőst, a házigazda pedig eleget tett a kérésüknek.

"Nem érzem magam bűnösnek. Hibát követtem el, észre sem vettük, hány óra van, és ez persze nem volt helyes. Ugyanakkor egy munkamegbeszélésről volt szó"

- nyilatkozta a Plus 7 dní riporterének Juraj Droba, a Pozsony Megyei Önkormányzat elnöke.

A Pod lampou klubot a .týždeň című hetilap főszerkesztője, Štefan Hríb üzemelteti. A Denník N próbálta őt is megszólaltatni, de Hríbet egyelőre nem tudták telefonon keresztül elérni.

(parameter / Denník N / Plus 7 dní)