Selye János Egyetem hallgatói sikerrel zárták az „Új jövőkép“ tanulmányi versenyt

2021. január 22. - 11:02 | Régió

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási Főosztálya, valamint a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) Új Jövőkép címmel tanulmányi versenyt hirdetett a Kárpát-medence valamennyi magyar, legalább alapképzésben tanuló hallgatójának.

Selye János Egyetem hallgatói sikerrel zárták az „Új jövőkép“ tanulmányi versenyt
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A versenyre nevező hallgatók egyénileg vagy csapatban mérhették össze tudásukat társaikkal öt témakör (Otthont mindenkinek program, Biztonságos nyugdíjrendszer, Új demográfiai program, Versenyképes felsőoktatási rendszer, Digitális azonnali pénzügyi rendszer) egyikében.

A versenyen induló hallgatók elsőként egy TDK dolgozatnak megfelelő pályaművet nyújtottak be, majd a Magyar Nemzeti Bank szakértői, valamint további szaktekintélyek által kiválasztott pályaműveket a szerzők egy szóbeli döntő keretében védték meg az egyes szekciók szakmai bizottságai előtt. A végső eredmények alapján a versenyen induló 152 csapatból a Selye János Egyetem alább felsorolt hallgatói önállóan vagy csapatban a következő eredményeket érték el pályaművükkel, valamint a szóbeli döntőben nyújtott teljesítményükkel.

Versenyképes felsőoktatási rendszer témakörben Basa Patrik és Csinger Bence részesültek tárgynyereményben, digitális azonnali pénzügyi rendszer témakörben pedig Bodnár Attila, Fóthy Noémi és Magyar Réka kaptak tárgynyereményt.


(-)