"Semmire nem emlékszem" - állítja a dunaszerdahelyi járásbeli gyilkos

Márpedig egészen keményen jelen volt azon a bizonyos szombat hajnalon Pozsony belvárosában.

"Semmire nem emlékszem" - állítja a dunaszerdahelyi járásbeli gyilkos
Juraj Hossu (Fotó: TASR)

A Fülöp-szigeteki Henry John Serafic Acord meggyilkolásának híre már elérte hazájának híradóit is. A gyanúsított dunaszerdahelyi járásbeli Juraj Hossu viszont most azt állítja, nem emlékszik a május 26-án történtekre - tudta meg a Markíza.

A szakemberek meglehetősen gyakran találkoznak ilyesmivel. Jaroslav Ivor biztonsági szakértő szerint ez azért van, mert ezek az emberek, akik minden kétséget kizáróan elkövetői az ilyen bűncselekményeknek, szeretnék elkerülni, hogy szándékossággal gyanúsítsák őket.

Ebbe a konkrét esetbe is bevonnak pszichiátriai és pszichológiai szakembereket, akik azt hivatottak kideríteni, hogy Hossu az emlékezetkiesést csak megjátssza-e. A férfit az eset után megszondázták, és ugyan két ezrelék feletti volt az alkoholszintje, szakértők szerint szuverén módon cselekedett és irányítása alatt tartotta az eseményeket, erről tanúskodik a térfigyelő kamera nyilvánosságra került felvétele.

Dušan Kešický pszichológus szerint megállapíthatják, hogy az alkoholszint mennyire befolyásolhatta a jelzett amnéziáját. "A magatartása, melyet a felvételen láthattunk, sajátja, ami azt jelenti, hogy nem először viselkedett így. Az áldozatra úgy helyezi rá a lábát, mint a vadász az elejtett vadra, de persze ez is megmagyarázható máshogy" - fogalmazott.

Mint ismert, a dunaszerdahelyi Juraj H. a gyanú szerint múlt héten szombat hajnalban a földre lökött egy Fülöp-szigeteki férfit, aki megpróbált megvédeni két zaklatásnak kitett nőt. A szemtanúk szerint, miután a férfi a földre esett, a támadó még fejbe is rúgta. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az eljárás keretében szigorítanak a bűncselekmény büntetőjogi besorolásán. Az ügyet a Pozsonyi Kerületi Ügyészség vette át.

A megtámadt Fülöp-szigeteki férfi csütörtökön a ružinovi (Pozsony) kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrség röviddel az incidens után elfogta a támadót. Az ügyész nem látott okot az őrizetbe vételre, és a férfit szabadon engedték, pénteken azonban ismét letartóztatták.

A rendőrség a napokban nyilvánosságra hozta egy térfigyelő kamera videofelvételét, amelyen a támadás és annak következménye is jól látható.

(Markíza)