Senki ne utazzon Indiába, és aki ott van, hagyja el az országot!

2021. május 5. - 12:11 | Belföld

A szlovák külügyminiszétérium azt tanácsolja a jelenleg Indában tartózkodó szlovák állampolgárokat, hogy minél előbb hagyják el az országot, és semmiképp nem utazzanak oda.

Senki ne utazzon Indiába, és aki ott van, hagyja el az országot!
Tömeg várakozik a koronavírus elleni védőoltásra az indiai Mumbaiban (Fotó: TASR/AP)

A figyelmeztetés oka, hogy Indiában kezelhetetlenné vált a koronavírus okozta veszélyhelyzet, és a járvány akkora méreteket öltött, hogy a szituáció szinte kezelhetetlenné vált.

"Több légitársaság is korlátozta az Indiába és Indiából induló a járatok elérhetőségét, így a be- és kiutazás egyre nehezebbé válik. Több ország, például Németország kizárólag a schengeni övezeten kívülre irányuló tranzit céljából engedi leszállni az Indiából érkező járatokat" - áll a külügyminisztérium tájékoztatásában.

Az Indiában tartózkodó szlovák állampolgárok szükség esetén az Új-Delhiben található szlovák nagykövetség készültségi telefonszámát hívhatják: +919818799477.

Az utóbbi hetekben kialakuló indiai járványhelyzet azt okozta, hogy a kórházak túlterheltsége miatt az ország több régiójában is elérhetetlenné vált az egészségügyi ellátás minden formája.

(TASR)