Senki sem akar polgármester lenni ebben a faluban, a jelenlegi elöljáró is távozik

2022. szeptember 8. - 12:05 | Régió

Néhány nappal a jelöltlisták leadási határidejének letelte után biztossá vált, hogy az októberi választások nem lesznek teljesek. Példa erre a svidníki járásbeli Dobroslava község, ahol csak egyetlen képviselőt fognak választani – írja a TV Noviny.

Senki sem akar polgármester lenni ebben a faluban, a jelenlegi elöljáró is távozik
Illusztráció (Fotó: TASR)

Már augusztus 30-án biztossá vált, hogy az idei választások nem lesz teljes, ugyanis a határidő végéig csupán egyetlen induló adta le a jelöltlistát, ő is képviselői posztra pályázik.

A 47 lakost számláló Dobroslava Szlovákia kisebb, de nem a legkisebb községei közé tartozik. Ennek ellenére senki sem akar ott polgármester lenni.

Négy évvel ezelőtt viszont más volt a helyzet, akkor hárman is harcba szálltak a polgármesteri székért. Vladimír Vančišin, a község jelenlegi elöljárója a TV Novinynek azt nyilatkozta: „Mindenkinek joga van, hogy szavazzon, és hogy megszavazzák. A szavazati jogomat megtartom, de hogy megszavazzanak, azzal már nem élek“. Vančišin tehát a jelenlegi választói időszak letelte után távozik a polgármesteri posztról.

A portál szerint az elmúlt években átélt járványidőszak a ludas, amiért a faluban senki sem pályázik a polgármesteri székre. Minden bizonnyal nem ez lesz az egyetlen település, ahol októberben nem választanak polgármestert, a minisztérium viszont egyelőre nem közölt részletesebb információkat ezzel kapcsolatban.


(tvnoviny.sk)