Serena Williams alulmaradt az Australian Open negyeddöntőjében

2019. január 23. - 09:23 | Sport

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams négy meccslabdáról kikapott a cseh Karolína Plíškovától szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

Serena Williams alulmaradt az Australian Open negyeddöntőjében
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A 37 éves amerikai sztár - aki hétszer diadalmaskodott Melbourne-ben - az utolsó szettben 5:1-re vezetett, ám végül 2 óra 10 perc elteltével mégis vesztesen hagyta el a pályát. Menetközben kifordult a bokája, de utólag nem ennek tulajdonította a vereséget:

"Mindent jól csináltam a mérkőzéslabdáknál, de Karolína élete teniszét játszotta"

- nyilatkozta Williams, aki így egyelőre nem állítja be az örökrangsort vezető ausztrál Margaret Court 24 diadalból álló GS-rekordját.

Az amerikai nyílt bajnokságon 2016-ban döntős Plíškovára a négy között a japán Oszaka Naomi vár, a US Open címvédője sorozatban 12. GS-mérkőzését nyerte meg az ukrán Jelina Szvitolina ellen.

A férfiaknál a francia Lucas Pouille jutott be harmadikként az elődöntőbe, aki korábbi öt nekifutása alkalmával meccset sem nyert az Australian Openen. A 28. helyen kiemelt francia játékos Milos Raonicot gyűrte le négy szettben, aki korábban a negyedikként rangsorolt német Alexander Zverevet búcsúztatta. Pouille az előző három találkozójukon kikapott a kanadai teniszezőtől.

Eredmények:

negyeddöntő:

nők:

K. Plíšková (cseh, 7.)-S. Williams (amerikai, 16.) 6:4, 4:6, 7:5
Oszaka (japán, 4.)-Szvitolina (ukrán, 6.) 6:4, 6:1

férfiak:

Pouille (francia, 28.)-Raonic (kanadai, 16.) 7:6 (7-4), 6:3, 6:7 (2-7), 6:4

(MTI)