Serena Williams lett a legjobban kereső női sportoló

2019. augusztus 7. - 10:35 | Sport

Sorozatban a negyedik évben lett Serena Williams amerikai teniszező a legjobban kereső női sportoló.

Serena Williams lett a legjobban kereső női sportoló
Fotó: AP – Kirsty Wigglesworth

A Forbes gazdasági magazin összeállítása szerint a 23-szoros Grand Slam-bajnok 29,2 millió dollárral áll a lista élén úgy, hogy 4,2 milliót gyűjtött be a tornák pénzdíjaiból.

A második helyen a japán teniszező, Oszaka Naomi található, köszönhetően annak, hogy a tavalyi listához képest egyéb bevételei jelentősen növekedtek. Oszaka azt követően lépett előre, hogy már kétszeres GS-győztes: tavaly megnyerte a US Opent, idén az Australian Opent, így nemcsak a pénzdíja emelkedett, hanem az egyéb bevételei is, méghozzá a becsült 1,5 millió dollárról 16 millióra.

Oszaka azonban még így sem fért fel a Forbes százas sportolói listájára, amelyen a 63. helyezett Serena Williams az egyetlen nő. Azt a listát a Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi vezeti 127 millió dollárral.

A női top 15-ben mindössze hárman vannak a teniszvilágon kívülről: Alex Morgan amerikai labdarúgó 250 ezer dolláros fizetésével, illetve 5,5 millió egyéb jövedelmével (12.), Pusarla Venkata Sindhu indiai tollaslabdázó (holtversenyben a 13.) és Ariya Jutanugarn thaiföldi golfozó (15.)

A Forbes a 2018. június 1-től idén június 1-ig szerzett jövedelmeket vette számításba.

MTI

Fotó: AP – Kirsty Wigglesworth