Serena Williams szerint Federer minden idők legjobbja

2021. május 18. - 10:10 | Sport

 Miközben a szurkolók és a szakértők folyamatosan arról vitáznak, hogy ki minden idők legjobb férfi teniszezője, a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams azt mondta: az ő szavazatát Roger Federer kapja.

Serena Williams szerint Federer minden idők legjobbja
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A vetélytársak közül Rafael Nadal októberben tovább javította a rekordját azzal, hogy 13-adszor is megnyerte a Roland Garrost, s ezzel ugyanúgy 20 GS-sikere van, mint Federernek, míg a világranglistát vezető Novak Djokovic, aki 33 évével a legfiatalabb a nagy hármas tagjai közül, 18-szor győzött eddig Grand Slam-tornán.

A 39 esztendős Federer több mint egy évet kihagyott térdműtétei miatt, s az eheti, genfi viadal mindössze a második lesz számára márciusi visszatérése óta.

"Azt hiszem, Roger Federer a válasz arra a kérdésre, hogy ki minden idők legjobbja"

- mondta a Parmában szereplő Williams, aki szeptemberben 40 éves lesz.

"Ő a nagyszerűség és a stílus megtestesítője, csodálatos, és valóban megváltoztatta a teniszt. Vannak játékosok, akik megpróbálnak úgy játszani, mint ő, úgy mozogni, azzal a technikával ütni a labdát. A srác zseni."

Az amerikai teniszező - aki sokak szerint a nők között minden idők legjobbja - úgy fogalmazott: ő Federer szuperszurkolója.

"Tényleg úgy érzem, hogy ő a legjobb. Annyira fantasztikus a játéka. Bárcsak én is úgy tudnék teniszezni, mint ő"

- mondta a svájci játékosról Serena Wiliams.

Az első helyen kiemelt Federer a spanyol Pablo Andujar ellen kezdi meg a szereplését Genfben, kedden (ma) 15 órától. A rivális úgy fogalmazott: régóta szeretett volna összecsapni a volt világelsővel.

"Mindig is szerettem volna játszani Rogerrel, hogy aztán majd idősebb koromban elmesélhessem ezt a gyerekeimnek és az unokáimnak"

- mondta Andujar.

"Azt hiszem, Rafa, Novak és Roger legendává váltak, a sport fölött állnak. A legfontosabb, amit tettek, hogy általuk fejlődött a sportág."

(MTI)