Serena Williams visszavonulhat a US Open után

2022. augusztus 9. - 17:52 | Sport

A 23-szoros Grand Slam-tornabajnok Serena Williams várhatóan visszavonul a hónap végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után.

Serena Williams visszavonulhat a US Open után
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A torontói nyitókörben a spanyol Nuria Parrizas Diazt búcsúztató klasszis előzőleg mindössze egy tétmeccset vívott az idén, amikor kiesett a wimbledoni nyitókörben. Hétfői diadala után a szeptemberben 41 éves ex-világelső - aki jelenleg világranglista-helyezés nélkül áll - nyilatkozataiban arra utalt, hogy alighanem a US Open lesz az utolsó versenye.

"Sose szerettem a visszavonulás szót, inkább úgy fogalmaznék, hogy távolodom a tenisztől. Pár éve befektetési társaságot alapítottam, 2017-ben megszületett a kislányom, jelenleg pedig zajlik a visszaszámlálás. Szeretnék az anyaságra összpontosítani, elérni a spirituális céljaimat, de az addig hátralévő heteket még maximálisan ki akarom élvezni"

- jelentette ki a négyszeres olimpiai bajnok.

Williams kifejtette, egy év kihagyás után nem állt készen júniusban Wimbledon megnyerésére, és nem tudja, hogy New Yorkra készen áll-e.

"Sokan fantáziáltak arról, hogy győzök Wimbledonban aztán New Yorkban, és akkor megelőzőm a 24 Grand Slammel visszavonult Margaret Courtot az örökranglistán. Én viszont várhatóan nem díjátadón fogok elköszönni"

- tette hozzá.

Az 1995-ben profinak állt szupersztár 23 GS-serlegét is beleszámítva 73 tornán diadalmaskodott, 2002 óta 319 héten át vezette a világranglistát - ezzel harmadik az örökrangsorban -, és ötszörös WTA-világbajnok. Nővérével, a még szintén aktív Venusszal 14 GS-tornát nyertek párosban, vegyespárosban még két Grand Slamen ünnepelhetett, s eddig 94,5 millió dollárt keresett.

(MTI)

Címkék: Serena Williams