Serie A - Felfüggesztették a Verona részleges stadionbezárását

2019. november 21. - 19:40 | Sport

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fellebbviteli testülete csütörtökön felfüggesztette a Verona stadionjának részleges bezárását, amit szurkolóinak rasszista magatartása miatt kapott a klub.

Serie A - Felfüggesztették a Verona részleges stadionbezárását
TASR

Az ügy ezzel nem zárult le, mivel a másodfokú testület azért függesztette fel a büntetés végrehajtását, mert szerinte további vizsgálatra van szükség a végső döntéshez, hogy kiderítsék, pontosan melyik szektorból jött a rasszista kórus és milyen mértékben.

Ez azt jelenti, hogy a Verona vasárnap teljes kapacitású stadionban fogadhatja a Fiorentinát.

November elején azért büntették szektorbezárással a klubot, mert a Brescia ellen 2-1-re megnyert hazai mérkőzésen a vendégek támadóját, Mario Balotellit rasszista atrocitás érte.

A ghánai származású, olasz válogatott játékos a bekiabálások miatt az 54. percben kezébe vette a labdát, felrúgta a lelátóra, majd levonult a pályáról. A kapu mögött a csapattársai és az ellenfél játékosai is győzködték, ne menjen be az öltözőbe.

A játékvezető rövid időre megállította a játékot, a hangosbemondó pedig megkérte a drukkereket, hagyják abba a kiabálást, különben idő előtt véget ér az összecsapás. A találkozó néhány perc elteltével folytatódott, Balotelli pedig a 85. percben gólt szerzett.

MTI