Serie A - A Juventus 3-0-val kapta meg az elmaradt rangadót, egy pont levonás a Napolitól

2020. október 14. - 20:31 | Sport

A címvédő Juventus labdarúgócsapata 3-0-s eredménnyel kapta meg a Napoli ellen október 4-én elmaradt bajnoki mérkőzést, ráadásul a nápolyiaktól egy pontot levontak - tette közzé határozatát szerdán a Serie A fegyelmi testülete.

Serie A - A Juventus 3-0-val kapta meg az elmaradt rangadót, egy pont levonás a Napolitól
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A nápolyiak korábban azt közölték: a gárda azért nem indult útnak a rangadóra, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékos - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatárs megfertőződött a koronavírussal.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani.

A Napoli arra a szabályra hivatkozott, amely kimondja: a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. Kérelmét azonban a liga elutasította, a friss döntés nyomán pedig a három pontot a - Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő - Juventus kapta 3-0-s gólkülönbséggel, ráadásul a Napolit egy pont levonásával szankcionálták.

(MTI)

Címkék: Serie A, juventus, Napoli