Serie A - Kilencpontos levonást kért a Juventusra egy ügyész

2023. január 20. - 16:47 | Sport

Kilencpontos levonást kért a Juventusra játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt egy labdarúgással foglalkozó olasz ügyész.

Serie A - Kilencpontos levonást kért a Juventusra egy ügyész
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A kérelmet a pénteki meghallgatást követően nyújtották be, amelyen a Juventus - Olaszország legsikeresebb klubja - mellett több más csapat is érintett volt. Egy - az ügyhöz közeli - forrás megerősítette az olasz média azon információit, melyek szerint egyedül a Juventusra várhat pontlevonás, a többi, meg nem nevezett klubot nem büntetnék ilyen súlyosan.

A vasárnap az Atalantát fogadó torinói Zebrák jelenleg harmadik helyen állnak a Serie A-ban, hátrányuk 10 pont az éllovas Napoli mögött 18 fordulót követően. Kilencpontos levonás esetén a hetedik helyre zuhannak vissza.

Giuseppe Chine ügyész a klub korábbi elnökére, Andrea Agnellire 16, míg Fabio Paratici sportigazgatóra - aki már a Tottenham alkalmazásában áll - 20 hónapos eltiltást kért.

A Juventus visszautasította a vádat, a klub szerint eljárásuk megfelelt az előírásoknak.

Tavaly áprilisban Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádoltak meg, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub - közte öt Serie A-s csapat - pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. November végén Agnelli javaslatára a Juventus teljes vezérkara, így többek között Pavel Nedved alelnök és Maurizio Arrivabene vezérigazgató is lemondott az egyesülettel szemben zajló számviteli, pénzügyi vizsgálatok miatt.

(MTI)

Címkék: Serie A