A sétányon csodás képeket nézegethetünk Dunaszerdahelyről, képeslapvásárlással pedig támogathatjuk a kórházban fekvő gyermekeket

2021. augusztus 21. - 14:15 | Régió

A Pázmaneum Társulás szervezésében sor került Nagy Gyula fényképeinek és Karaffa Attila magángyűjteményéből származó képeslapjainak kiállítására Dunaszerdahelyen, mely jótékonysági vonallal is rendelkezik.

A sétányon csodás képeket nézegethetünk Dunaszerdahelyről, képeslapvásárlással pedig támogathatjuk a kórházban fekvő gyermekeket
Fotók: Paraméter - Továbbiakért kattints!

A Bartók Béla sétányt már július 29-e óta díszítik a csodás képek. Az arra sétálók így bármikor kedvükre megtekinthetik a kiállítást. Az idősebbek elidőzhetnek egy-egy képeslap előtt, hiszen azok a régi Dunaszerdahelyt ábrázolják, így sokakban kellemes emlékeket idézhetnek fel. A kiállítás másik oldala pedig a jelent mutatja be, ennek köszönhetően a fiatalok is találhatnak ismerős helyeket a fotókon.

„Szerettük volna felélénkíteni kicsit a sétányt a nyári hónapokra. A célunk az volt, hogy megteljen élettel a Bartók Béla sétány. A turistáknak és a helyi lakosoknak egyaránt kellemes időtöltési lehetőséget szeretnénk ezzel kínálni. A kiállítás a múltat és a jelent köti össze. Örülnénk neki, ha ezzel hozzájárulhatnánk a fiatalok jövőépítéséhez. Hiszen megtekinthetik milyen volt a város, milyen most, és esetleg ötletelhetnek, hogy min lehetne változtatni, hogy egyre jobb legyen. Hiszen utánunk az ő feladatuk lesz törődni Dunaszerdahellyel” – mondta el a Paraméternek Karaffa Attila.

A jelenkori város egyes részleteit Nagy Gyula örökítette meg. „Próbáltam megkeresni a képeslapokon szereplő épületeket, de sajnos sokat már nem találtam meg, ugyanis a szocializmus idején sokat közülük lebontottak. Így más utcaképekkel, portrékkal, pillanatképekkel egészítettem ki a tárlatot. Szerettem volna olyannak bemutatni Dunaszerdahelyt, amilyennek én látom” – jegyezte meg Nagy Gyula.

A kiállítás egészen augusztus végéig megtekinthető. Eddig tart az azzal egybekötött jótékonysági gyűjtés is. A sétányon lévő Buena Coffee House nevű kávézóban ugyanis megvásárolhatók a kiállítás kicsinyített, képeslapként elkészített változatai. A szervezők a befolyt összegből a dunaszerdahelyi kórház gyermekosztályát támogatják.

Van még tehát időnk, hogy megtekintsük a kiállítást, s ha arra járunk, tegyünk egy kis jót is, a kórházban fekvő gyermekek bizonyára nagy örömmel fogadják majd a kedvességet!

(SzC)