A SFZ elnöke elégedetlen a válogatott selejtezős eredményeivel, hamarosan dönthetnek Tarkovič sorsáról

2021. október 12. - 11:43 | Sport

Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) elnöke szerint a vb-selejtező lezárulta után döntenek majd Štefan Tarkovič, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának sorsáról. A szövetség elnöke csalódását fejezte ki a kvalifikációban elért eredményeket illetően.

A SFZ elnöke elégedetlen a válogatott selejtezős eredményeivel, hamarosan dönthetnek Tarkovič sorsáról
Štefan Tarkovič szövetségi kapitány és Ján Kováčik, a SFZ elnöke (Fotó: TASR)

A szlovák labdarúgó-válogatott kedden 2:2-es döntetlent ért el Horvátországban, ezzel pedig két fordulóval a zárás előtt matematikailag is biztossá vált, hogy nem érhet oda az első két hely egyikére, így nem lesz ott a jövő évi katari világbajnokságon.

A biztos részvételt eredményező első helyért így Oroszország és Horvátország küzd meg, míg a szlovákok a szlovénekkel csatáznak a harmadik helyért.

„Jó érzésem van az elmúlt két mérkőzés teljesítményét látva, akárcsak a szeptemberi találkozókat illetően. Ugyan nem szereztünk pontokat, és mivel a futball nem műkorcsolya, az eredmény a fontos. Egyrészről pozitív az egész, másrészről viszont hatalmas csalódás”

– értékelte a válogatott selejtezős eredményeit Kováčik, majd hozzátette: „ebben a csoportban minden adott volt ahhoz, hogy legalább a második helyen végezzünk. Ezért kudarcnak tartom”.

A szlovák futball első embere nem gondolja, hogy a Ciprus és Málta ellen elhullajtott pontokon úszott el a továbbjutás.

„Szeptemberben is esélyünk volt a továbbjutásra. Úgy vélem, ha legyőztük volna Szlovéniát, Horvátország ellen legalább egy pontot szerzünk, amihez közel is voltunk, valamint jó eredményt érünk el Oroszországban, ahol dominánsak és jobbak, ugyanakkor kevésbé hatékonyak voltunk, akkor még ma is lett volna miért játszani”

– tette hozzá.

A sikertelen selejtező láttán felmerül a kérdés, hogy a vezetőség nem fontolgat-e változásokat a válogatott élén. Kováčik elmondása szerint csak a selejtező lezárta után elemzik ki a dolgokat, és ezt követően döntenek Štefan Tarkovič szövetségi kapitány sorsáról is.


(šport.sk)