A SFZ nem hagyja szó nélkül, hogy a Slovan szurkolói lekurvázták Matovičot (videó)

2020. július 10. - 21:17 | Sport

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) pénteki ülésén terítékre került a Slovan Bratislava labdarúgóklub szurkolóinak elmúlt időben tanúsított botrányos viselkedése.

A SFZ nem hagyja szó nélkül, hogy a Slovan szurkolói lekurvázták Matovičot (videó)
Fotó: TASR

Azt már eddig is tudhattuk, hogy a fővárosi klub szurkolói nem éppen fegyelmezettségükről híresek – ezt pedig a közelmúltban is bizonyították: elég arra az esetre gondolni, amikor a Spartak elleni rangadón az egyik szurkoló megrúgott egy nagyszombati játékost, vagy amikor júniusban rátámadtak a rendőrökre.

Múlt héten a Michalovce elleni hazai bajnokin a pozsonyi szurkolók kifüggesztettek egy molinót egy rasszista felirattal:

„White Lives Matter” (a fehér élet számít).

Ezzel reagáltak a „Black Lives Matter” nevű kezdeményezésre, amely igyekszik rámutatni a rasszizmus problémájára a világon. A „White Lives Matter” kifejezés már 2015-ben is megjelent, többnyire rasszista csoportok használták az Egyesült Államokban.

Ennyiben azonban nem merült ki a pozsonyi szurkolók tevékenykedése a mérkőzésen, ugyanis egyszeriben elkezdték szidni Igor Matovič kormányfőt. Másodperceken át zengett a

„Skurvený Matovič!”

Az ultrák a Ružomberok elleni kupadöntőben sem álltak le, ugyanis vulgáris bekiabálások mellett a rózsahegyiek edzőjét, a SFZ-t, valamint annak elnökét is sértegették.

A pozsonyi klub ellen mindkét ügyben fegyelmi eljárást indítottak, és írásos álláspont benyújtására kötelezték őket. Ezek kiértékelését követően a fegyelmi bizottság meghozza végső döntését.


(tt)