Sikeres volt a gyűjtés, 150 Mikulás-csomagot tudott szétosztani a Pázmaneum Társulás

2021. december 10. - 22:50 | Régió

Sikeres volt a Pázmaneum Társulás és a Szívből Jövő Segítség közös Mikulás-csomag gyűjtése.

Sikeres volt a gyűjtés, 150 Mikulás-csomagot tudott szétosztani a Pázmaneum Társulás
A Pázmaneum Társulás felvételei

Ahogyan azt korábban írtuk, a dunaszerdahelyi Baranyai Élelmiszerboltban és a Robi ABC-ben egyaránt leadhatók voltak a csomagba szánt finomságok.

„Mindkét üzlet tulajdonosa elmondta, azt tapasztalták, hogy az emberek nagy számban és bőkezűen adományoztak. Maguk az üzlettulajdonosok is hozzájárultak a gyűjtéshez. Kiemelném továbbá a gútai magán középiskola tanulóinak, illetve a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal alkalmazottjainak segítségét“ – mondta el Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás elnöke.

Közel 150 Mikulás-csomagot tudtak elkészíteni, amelyeket december 5-6. között a dunaszerdahelyi és a komáromi járásban már szét is osztottak. A megmaradt ajándékokat az adventi időszak fennmaradó részében, fokozatos fogják eljuttatni a rászoruló családokhoz.

„A gyerekek mellett a szülőket, vagy a róluk gondoskodó nagymamákat is megleptük tartós élelmiszerrel és édességgel. A gyermekek nagyon aranyosak voltak, illedelmesen megköszönték, amit kaptak. A felnőttek pedig meghatottan fogadtak bennünket. Meglátogattuk a dunaszerdahelyi Gajdoschík Mariettát és családját is, ahol a kis Atika egy szép hosszú karácsonyi verssel örvendeztetett meg bennünket“ – mesélte el Karaffa Attila, aki zárásképp köszönetet mondott minden nagylelkű, segítő szándékú polgárnak.

(SzC)