Sikeres volt a vágfarkasdi kislány, Eszterke szívműtétje

A másfél éves vágfarkasdi kislány, Eszterke súlyos szívhibával született, ezért sürgősen műtétre volt szüksége. A példátlan összefogásnak hála, a kislány már túl van a műtéten, állapota pedig egyre csak javul.

Sikeres volt a vágfarkasdi kislány, Eszterke szívműtétje
Fotó: Facebook

A mátyusföldi református lelkészházaspár kislányának, Erdélyi Eszterne kockázatos szívműtéten van túl. Európa egyik legjobb gyermek szívklinikáján, Linzben műtötték meg.

Eszterke édesanyja, Anita a közösségi oldalon örömmel értesítette a támogatókat, hogy műtét sikeres volt, komplikáció nélkül zajlott. A kislányt rövid időn belül levették a lélegeztetőgépről, és máris kommunikált szüleivel.

„Több száz ember imádsága ölelte át őt a műtét előtt, alatt és után. Isten pedig oltalmában őrzi ezt a kicsi lányt. Övé a dicsőség! Köszönjük, hogy így hordoztok bennünket! Isten áldása legyen rajtatok!” – köszönte meg az édesanya a rengeteg támogatást és szeretetet, amelyet az elmúlt időszakban kaptak.

„Emlékszem, amikor másfél héttel ezelőtt férjemmel magunkba roskadva ültünk az irodánkban. Aznap értesültünk arról, hogy előreláthatóan a műtét sokkal drágább lesz, mint azt előre vártuk. 10 ezer Eurónk volt akkor, 50-60 ezer hiányzott és három napunk volt a Linzbe való indulásunkig. Azon gondolkodtunk, hogy vissza kellene lépnünk ettől a nagy vállalkozástól. Másnap azonban a bibliaolvasó vezérfonal szerinti az aznapi Ige az volt, amikor Isten vizet fakasztott a kősziklából a pusztában vándorló reményét vesztett nép számára. Mi akkor ezt egyértelmű üzenetnek vettük: Isten nekünk is vizet fakaszt majd a sziklából. Eldöntöttük, nem leszünk olyan hitetlenek, mint a pusztában vándorló nép... A Linzbe való indulás előtt pedig azt a biztatást kaptuk Isten Igéjéből, hogy meg fogjuk ismerni Isten jóvoltának szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét, valamint hogy Isten végtelen bőséggel mindent megcselekedhet feljebb, mint ahogyan kérjük vagy mondjuk. Erre alapozva indultunk el egy hete szerdán az "ígéret földjére", most pedig elmondhatjuk, hogy Isten minden ígérete beteljesedett a számunkra. Eszterke túl van a műtéten, mi pedig a rengeteg jó szándékú ember adományából kölcsön nélkül ki fogjuk tudni fizetni az árát. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves kezdeményezést, minden egyes adományt, minden imádságot, minden biztatást és kedves szót! Hiszem, hogy adományaitok olyanok, mint a vetés, amely meghozza gyümölcsét és sokszorosát arathatjátok majd le életetekben Isten áldásaként. Eszterke jól van, nagy türelemmel viseli a műtét utáni nem könnyű állapotot. A sebész-főorvos azt mondta ma róla, hogy Eszterke a csúcstartó a műtét utáni gyors felépülésben. Ezen nem kell csodálkozni, mert Eszterke a csúcstartó az érte létrejött összefogásban, az érte elmondott imádságokban, és ezt kimondhatatlanul köszönjük! A november 17-i alkalom pedig éppen ennek az összefogásnak lesz a megtestesülése, amikor egymás szemébe nézhetünk, egymást átölelhetjük azok, akiket Isten egységre vont Eszterke, ezáltal a kis csillag által a szeretetben” – írta közösségi oldalán az édesanya.


(parameter)