Sikertelen keresőakció - Behan több mint kétszáz rendőr elől menekült el

2016. szeptember 26. - 09:18 | Belföld

Gyorsabb és ravaszabb, mint a felfegyverzett kommandósok. A rendőröknek egyedi lehetőségük volt arra, hogy elfogják Ľubomír Behant, aki immár 114 napja van szökésben.

Sikertelen keresőakció - Behan több mint kétszáz rendőr elől menekült el
Forrás: TASR

Szombaton a kora reggeli órákban a törvény emberei olyan információt kaptak, miszerint a rab az apjánál bujkál a pöstyéni járásbeli Ostrov községben. A házba behatoltak a kommandósok, Behant azonban nem sikerült elfogniuk.

A kis községet szó szerint ellepték a rendőrök: több mint 200 rendőr, kommandós és kutyás rendőr próbálta elkapni Behant. A törvény emberei megközelítőleg 12 órán keresztül kutatták át a községet, a környező erdőt, de a helyi mezőgazdasági szövetkezetet is - azonban minden hiába.

A rendőrség csak kevés információt nyújt az üggyel kapcsolatban. „A rendőrség továbbra is nyomoz a rab után, további információkkal nem szolgálhatunk” - nyilatkozta Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Ľubomír Behan így még mindig gyorsabb, mint több száz rendőr. Azonban kérdéses, hogy meddig lesz még szerencséje. A férfit mintha a föld nyelte volna el - immár másodszor.

A szomszédok azt állítják, hogy látták őt, amint menekült. „Azt hallottam, hogy csak egy alsónadrágban menekült. A rendőrök nem bírják elkapni, ő itt mindent ismer és tudja, hogy merre mozoghat” - mondta az egyik szomszéd. A rendőrség azonban tagadja azokat az információkat, miszerint Behant előszőr elfogták, majd újra elszökött volna.

Cas.sk/para