A Sikoma csapata nyerte a VIII. Kosár Dávid Emléktornát

A Sikoma sikerének köszönhetően szombaton új név került a krónikába a nyolcadik alkalommal zajló Kosár Dávid Emléktornán. 

A Sikoma csapata nyerte a VIII. Kosár Dávid Emléktornát
A Sikoma csapata nyerte a VIII. Kosár Dávid Emléktornát (Lelkes Vince felvételei)

Háromkirályok napján a nyárasdi sportcsarnokban az egykori osztály- és játékostársak, barátok teremfocival emlékeztek Kosár Dávidra, a DAC 2010. szeptember 26-án autóbalesetben elhunyt fiatal futballistájára. A hagyományos megmérettetésen ezúttal is nyolc csapat (KD Team, Valentíno, Nádvágók, Nyárasd, Vándor, Sikoma, Kispadosok, Partizán) küzdött az elsőségért.

A kollektívák előbb két négytagú csoportban körmérkőzéses rendszerben csatáztak a pontokért, majd a csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatta, a többiek pedig helyosztót játszottak. A fináléba a B csoport két résztvevője (Sikoma és a KD Team) került, második párharcuk rendes játékidőben gól nélküli döntetlennel fejeződött be, büntetőkkel a pozsonyeperjesiekből verbuválódott Sikoma nyerte a tornát.

A szervezők a csapatokat oklevéllel, a teremtorna három legeredményesebb alakulatát serleggel, a legjobb góllövőjét, kapusát és a legszebb góljának szerzőjét különdíjjal jutalmazták.

A kupákat, a különdíjakat Kosár Dávid édesapja adta át a legjobbaknak.


A fináléban rendes játékidőben nem esett gól

 

VIII. KOSÁR DÁVID EMLÉKTORNA, csoportmérkőzések

A csoport: Nyárasd–Kispadosok 1:0, Vándor–Nádvágók 1:1, Nyárasd–Vándor 2:1, Kispadosok–Nádvágók 2:2, Nyárasd–Nádvágók 2:3, Kispadosok–Vándor 1:2.

B csoport: Valentíno–Partizán 0:1, KD Team–Sikoma 1:3, Valentino–KD Team 0:2, Partizán–Sikoma 1:2, Valentino–Sikoma 1:0, Partizán–KD Team 2:3.

Elődöntők: Nyárasd–KD Team 0:3, Nádvágók–Sikoma 2:5.

Mérkőzés a 7. helyért: Valentíno–Kispadosok 3:2.

Mérkőzés az 5. helyért: Vándor–Partizán 0:8.

Mérkőzés a 3. helyért: Nyárasd–Nádvágók 0:8.

Döntő: KD Team–Sikoma 0:0 – büntetőkkel 2:3.

 

DÍJAZOTTAK – a legjobb kapus: Csóka Norbert (Sikoma); a legjobb góllövő: Érsek Ádám (Nádvágók); a legszebb gól szerzője: Németh Lajos (Nádvágók).

ái