Silány választási kedv Nagymegyeren

2019. március 30. - 16:05 | Régió

Az első fordulós elnökválasztáshoz hasonlóan ma sem tolonganak a választani akarók Nagymegyeren, ahol hét választási körzetben lehet leadni a voksokat.

Silány választási kedv Nagymegyeren
Fotók: Paraméter (A további fotókért KATT a képre!)

Értelemszerűen mindenki a saját lakhelyéhez kirendelt választási körzetben adhatja le szavazatát. A 7-es szavazókörzetben járva, mely a helyi művelődési házban található, nem találtunk önként jelentkezőt. A bizottság tagjai elmondták, nagyon kevesen jelentek meg addig.

Ellátogattunk továbbá a 4-es körzetbe is, ahol szintén nem sok szavazóval találtuk szembe magunkat. A Bartók Béla Alapiskola falai közt azonban lencsevégre csíptük a város polgármesterét, Holényi Gergőt, aki épp akkor adta le szavazatát. Az ott ülő bizottság tagjai megerősítették a korábban, a hetes körzetben már hallottakat, miszerint kevesen jelentek meg a szavazáson. Egy, a bizottságban ülő hölgy kiemelte, két hete is a késő délutáni órákban jelent meg a szavazók többsége, így bíznak benne, hogy ezúttal sem lesz ez másképp.

Izsapra is kilátogattunk, hogy felmérjük az ott uralkodó helyzetet, ugyanis, mint Nagymegyer városrésze, ott található a 8-as választóhelyiség. A felügyelők elmondták, talán még kevesebben mentek el leadni szavazatukat, mint az első fordulóban. A bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy mindennek oka nem feltétlenül az érdektelenség. A szép idő is okozhatja a kisszámú szavazót, hiszen dolgos emberek lakját Izsapot és Nagymegyert egyaránt, akik bizonyára örülnek a szép időnek, s kihasználják azt a kerti munkák elvégzésére.

-para-