Simon Zsolt is felszólal az ellenzéki pártok november 17-i tüntetésén

2016. november 16. - 17:23 | Belföld

A szabadságért és demokráciáért vívott harc napján, november 17-én ellenzéki megemlékezésre kerül sor a pozsonyi SZNF-téren.

Simon Zsolt is felszólal az ellenzéki pártok november 17-i tüntetésén

A tüntetés szervezője az önmagát November 2016 Bizottságnak (Výbor November 2016) nevező ellenzéki képződmény, melyet az SaS, az OĽANO, a parlamenten kívüli KDH, valamint két független parlamenti képviselő, az egykor sieťes Miroslav Beblavý, valamint a Híd egykori alelnöke és alapító tagja, Simon Zsolt hozott létre.

A politikusok NEM EZT AKARTUK (TOTO SME NECHCELI) címmel tartanak megemlékezést csütörtök délután 17:00-tól a pozsonyi SZNF-éren.

Simon Zsolt független parlamenti képviselő szerint fontos, hogy az ellenzék egy része össze tud fogni, és közösen emlékezik meg 1989 novemberéről. "Egy jobb országot szerettünk volna, ahol nem a korrupció és a klientelizmus uralkodik. Egy olyan országot, ahol az emberek érdekeit tartják szem előtt" - indokolja a megemlékezés szlogenválasztását Simon.

Az ellenzéki politikus fel is szólal majd a rendszerváltás évfordulóját csalódottan ünneplő ellenzéki megmozduláson, és elmondása szerint ahogy a nyári, Bašternák-botrány kapcsán tartott tüntetésen, úgy most is fog magyarul is szólni a résztvevőkhöz.

Hogy az említett ellenzéki erők november 17-ike után is képesek lesznek-e az összefogásra, arról Simon óvatosan nyilatkozik.

"A márciusi választások óta tudjuk, hogy egyes emberek vagy pártok értékrendje egyik pillanatról a másikra megváltozhat, ha valamilyen érdek úgy diktálja" - utal Bugárékra a Híd egykori alelnöke, aki a kormánykoalíció összetétele miatt távozott a pártból. Simon szerint jelenleg az a fontos, hogy minél többen vegyenek részt a megemlékezésen, hogy együtt üzenjék a kormánynak: "Nem ezt akartuk!".

(parameter)