Simon Zsolt (MF): Mi nem zárjuk ki az együttműködést a későbbiekben

2020. július 31. - 17:45 | Belföld

A Közéleti Pikniken három párt képviselői beszéltek elképzeléseikről, de a résztvevők között ott volt Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke is.

Simon Zsolt (MF): Mi nem zárjuk ki az együttműködést a későbbiekben
Fotó: Cséfalvay Á. András (archív)

A Magyar Fórumot nem hívták a megbeszélésekre, hogyan értékeli a három másik pártnak ezt a lépését?

Eleve nem tartom szerencsésnek, hogyha egységet akarunk, de vannak olyanok, akiket már az első alkalommal sem hívnak meg a tárgyalóasztalhoz. A Magyar Fórum részéről tudomásul vesszük, hogy az Összefogás, az MKP és a Híd így viszonyult ehhez a kérdéshez, így akarja begombolni az első gombot a kabáton. Nem vagyunk megsértődve, sok sikert kívánunk nekik.

A későbbiekben, ha úgy alakulnak a tárgyalások, hajlandóak lesznek bekapcsolódni önök is?

Mi nem zárjuk ki az együttműködést a későbbiekben. A Magyar Fórum jelenleg a regionális struktúráinak az építésére koncentrál. Szerintem elsőként azt kellene eldönteni, hogy milyen értékek mentén lehet együttműködni. Én tudom, hogy a területi autonómia nem egy aktuális politikai probléma, de ha az ehhez való viszonyt nem tisztázzuk most, akkor ez a későbbiekben az egész együttműködést fel tudja robbantani. Ugyanúgy tisztázni kellene, hogy milyen platformon valósuljon meg az együttműködés, milyen típusú legyen a párt. Legyen egy alulról építkező, MKP-típusú párt? Vagy legyen egy Híd-típusú párt, ahol Bugár Béla mindig megmondta, mi fog történni, ahol két-három ember döntötte el, hogy merre menjen a párt?

- lpj -