Sinéad O'Connor mégsem fejezi be zenei pályafutását

2021. június 10. - 15:11 | Kultúra

Sinéad O'Connor ír énekes-dalszerző visszavonta hétvégi bejelentését, amely szerint befejezi zenei pályafutását - írta a The Guardian online kiadása.

Sinéad O'Connor mégsem fejezi be zenei pályafutását
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

O'Connor azt mondta, június 5-i közleménye "reflexszerű reakció" volt a brit és az ír médiában a mentális egészségével kapcsolatos folyamatos negatív megszólalásokra.

A zenész Twitter-bejegyzésében rajongóinak kifejtette, hogy "rosszul érezte magát" az interjúk után, amelyeket Rememberings című könyvéről készítettek vele. A memoárkötetben az átélt testi és lelki bántalmazásokról is írt.

"De szeretem a munkámat. Ami a zenélés. Arra születtem, hogy élőben adjak elő"

- magyarázta.

Miután visszavonulását bejelentette, megtapasztalta a rajongók és a zenésztársak támogatását, ezért megtartja 2022-ben megjelenő albumának koncertjeit.

"Arról is hazudtam, hogy túlvagyok a csúcson"

- tette hozzá.

Az énekesnő június 4-én azt írta, hogy visszavonul a turnézástól és a lemezkészítéstől, ezt a hétvégén számos további tweet követte. A Billboard zenei magazin kérdésére O'Connor szóvivője akkor megerősítette a bejelentést.

Az 54 éves énekesnő karrierje során 10 albumot adott ki, leghíresebb felvétele, a Nothing Compares 2 U 1990-ben vezette a Billboard Hot 100-as sikerlistáját.

(MTI)

Címkék: Sinead O'Connor