Šipoš cáfolta, hogy Lengvarský nem kapott volna támogatást az OĽaNO részéről

2023. március 4. - 15:22 | Belföld

Vladimír Lengvarský azért került el az egészségügyi tárca éléről, mert nem teljesítette a feladatait, nem igaz, hogy OĽaNO akadályozta a munkáját. Ezt az OĽaNO parlamenti klub vezetője, Michal Šipoš mondta az RTVS Sobotné dialogy című műsorában.

Šipoš cáfolta, hogy Lengvarský nem kapott volna támogatást az OĽaNO részéről
TASR-felvétel

Branislav Gröhling (SaS) parlamenti képviselő úgy gondolja, hogy távozása Igor Matovič OĽaNO-elnök és az ideiglenes miniszterelnök, Eduard Heger (OĽaNO) játékának az eredménye.

Šipoš azt állítja, megdöbbentette Lengvarský döntése, csalódott volt, hogy nem részletezett komoly vádakat a korrupcióval kapcsolatban. Úgy véli, helytelen azt mondani, hogy nyomás alatt távozik. Šipoš elmondása szerint Heger több feladatot is adott neki, amelyeket nem végzett el a megadott határidőn belül. A legfontosabbnak a Rázsochy kórház építésének megkezdését nevezte. Szerinte a miniszter ebben megbukott, távoznia kellett. Nem gondolja, hogy elődje, Marek Krajčí is megbukott volna.

Gröhling emlékeztetett arra, hogy Lengvarský komoly állításokat fogalmazott meg a politikai korrupcióval kapcsolatban. Úgy gondolja, hogy az OĽaNO miniszterei sosem támogatták. Šipoš ezt visszautasította. „Ha Lengvarský úr tiszta volt, és úgy végezte a munkáját, ahogy kell, az elnök nem vette volna el a mandátumát“ – tette hozzá.

Šipoš rendkívül helytelennek nevezte, ha közvetlenül a hivatalból való kilépés előtt kényes témákban hoznak döntéseket, mint például az egészségügyi ellátás átfogó irányítása. Arra számít, hogy minden olyan dolgot, amit Lengvarský az utolsó pillanatban aláírt, visszavesznek, és megfelelő és átlátható döntés születik róla.

TASR