A sírásó lapátjáról hozták vissza a parlament elnökét, de még nem tudják a zsaruk, mi történt pontosan

2021. október 24. - 11:30 | Belföld

A rendőrség még nem zárta le annak a balesetnek a vizsgálatát, amelynek során a szlovák parlament elnöke tavaly majdnem életét vesztette. Boris Kollár nem válaszol arra a kérdésre, hogy szabályszerűen be volt-e kötve. Korábban gyorsabban vizsgálták ki a hasonló kormányzati baleseteket.

A sírásó lapátjáról hozták vissza a parlament elnökét, de még nem tudják a zsaruk, mi történt pontosan
Boris Kollár kórházi ágyán (Fotó: FB.com/nrsr.sk)

Egy év telt el azóta, hogy egy közúti balesetben súlyosan megsérült a törvényhozás vezetője. Boris Kollárnak eltörött a második nyakcsigolyája, és egy olyan nyakrögzítőt kellett viselnie, mint anno Horn Gyula egykori magyar miniszterelnöknek. A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, és nem hajlandó elárulni, mi az, ami megnehezíti a baleset tisztázását.

A parlament elnöke tavaly október végén szenvedett szerencsétlenséget szolgálati autójával, melyben sofőrjén kívül Miroslava Fabušová egykori Miss Universe-döntős sminkmester is utazott. Akkor a nő úgy nyilatkozott, azért utazott a kocsiban, mert Kollár épp egy gyógyszertárba segített neki eljutni.A legsúlyosabb sérülést Kollár szenvedte el, aki több mint egy hónapig feküdt a kórházban, majd sokáig nyakrögzítő fémszerkezetet hordott.

(denníkn)

Címkék: Boris Kollár