Sírköves cég hoz létre 25 új munkahelyet Rimaszombatban

A gazdasági minisztérium javaslata alapján a kormány hamarosan befektetési támogatást nyújthat egy rimaszombati, kőfeldolgozással foglalkozó cégnek.

A Kamenárstvo Ulický elnevezésű, főként sírkövek gyártásával foglalkozó cég 2,6 millió euró értékben tervezi üzemének bővítését, mely során 25 új munkahelyet hozna létre. A kőfeldolgozó vállalat 750 ezer eurós befektetési támogatást igényelt a gazdasági minisztériumtól, melyből 600 ezer eurót tesz ki az eszközbeszerzésre szánt támogatás, 150 ezer eurót pedig az adókedvezmény biztosítása.

Mivel a Rimaszombati járás a leszakadó térségek közé tartozik, a gazdasági minisztérium támogatja a kőfeldolgozó támogatási igényét - amely egyébként lépi túl a kormány által megállapított, maximális befektetési segítség mértékét.

A főként indiai, olasz, portugál, kínai és dél-afrikai kövek feldolgozásával foglalkozó Kamenárstvo Ulický 2020-ig 50 százalékkal akarja növelni a kőtáblák - sírkövek, munkalapok, padok - gyártását. A végtermékek 30 százalékát exportra termelik. A tervek szerint egy új alkalmazott havonta 771 eurójába kerülne a cégnek.

(TASR)