„Prišiel k mojej spiacej manželke a vybral jej náušnicu z ucha“ – Vlámač s nožom napadol v noci rodinu v Dunajskej Strede!

camera

1

„Prišiel k mojej spiacej manželke a vybral jej náušnicu z ucha“ – Vlámač s nožom napadol v noci rodinu v Dunajskej Strede!

Vlámanie sa stalo na Zelenom rade v Dunajskej Strede 

Zdieľať

Minulý týždeň v noci zo soboty na nedeľu, krátko po polnoci, došlo k vlámaniu v jednom z rodinných domov na Zelenom rade v Dunajskej Strede. V dome sa vtedy nachádzalo dokopy šesť ľudí, vrátane detí, pričom viacerí z nich boli zranení.

„Kuchynské okno bolo otvorené, odstránil z neho sieťku proti hmyzu, oprel ju o stenu a tadiaľ vošiel. Moja manželka spala v obývačke, prišiel k nej a vybral jej náušnicu z ucha,“ - povedal na naše otázky starý otec Gyula.

To, čo nasledovalo, bolo ešte desivejšie. Lúpežník sa presunul k jednej z izieb, kde spala Gyulova nevesta, matka troch detí,. Chytil ju za vlasy a prezeral si, či nemá na sebe nejaké šperky. V tej chvíli sa už zrejme nebál ničoho, pretože zobudil aj starú mamu, ktorá dovtedy spala v obývačke. Po prebudení sa  babička s veľkým hlukom snažila dostať k dverám izby, ktoré zvnútra tlačil takmer dvojmetrový svalnatý zlodej.

„V tej chvíli som sa prebudil v druhej izbe, kde som spal s jedným z mojich vnúčat. Najprv som si myslel, že deťom prišlo nevoľno, ale keď som vyšiel z izby, videl som čierneho muža v maske, s nožom v ruke. Vybehol som na neho, spadli sme spolu na zem,“ - povedal Gyula. „Chcel som mu strhnúť masku, ale vtedy ma porezal na uchu.“

Gyula si všimol, že maska bola prilepená nejakou páskou k telu, pravdepodobne preto, aby nebolo ľahké ju odstrániť.

Zlodej potom vybehol na chodbu pred vchodovými dverami, otočil kľúč v zámku a vyšiel na dvor. Tam však tiež spadol, pričom mu nôž vtedy vypadol z ruky. Gyula ho prenasledoval, zatiaľ čo sa útočník pokúsil preskočiť bránu, ale nešťastne sa zachytil o ňu nohou. Gyula zdvihol nôž, a podľa jeho slov ho chcel zraniť, aby nemohol ujsť, ale páchateľ sa nakoniec vyslobodil a utiekol.

Medzitým jedno z ich vnúčat vybehlo na ulicu a snažilo sa požiadať o pomoc v neďalekom paneláku. Práve tam spozoroval zlodeja, ako vbehol do jedného zo schodísk.

Gyula uviedol, že doma bolo spolu šesť ľudí vrátane ich troch vnúčat. Nevesta bola zranená na pleci a Gyula musel kvôli hlbokému zraneniu na uchu ísť do nemocnice, kde mu ho zašili.

Zaujímali sme sa o situáciu na polícii, ktorej policajné jednotky dorazili na miesto až s určitým oneskorením, pretože väčšina z nich zasahovala v práve tom istom čase pri inom incidente v bare Nero. Gyula uviedol, že zlodej si odniesol iba náušnicu jeho manželky, nič iné. Polícia zaistila lovecký nôž, ktorým páchateľ prišiel, a zabezpečila stopy z miesta činu.

Zlatica Antalová, hovorkyňa okresnej polície, neprezradila veľa informácií o vyšetrovaní, len to, že bolo začaté trestné konanie pre trestný čin porušenia domovej slobody a krádeže. S odvolaním sa na priebeh vyšetrovania neuviedla viac informácií.

Podľa našich informácií už má polícia podozrivého, istého V. I., no oficiálne túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program