Spojili sa bývalé kluby zavraždenej Cyntie Simsik, organizujú zbierku pre jej osirelé deti

camera

1

Spojili sa bývalé kluby zavraždenej Cyntie Simsik, organizujú zbierku pre jej osirelé deti

Foto: NB1/B, pretože nezáleží len na veľkých – Facebooková skupina  

Zdieľať

Mŕtve telo bývalej hádzanárky našli v polovici júla v dome vo Veľkom Mederi (okres Dunajská Streda). Jej bývalé kluby sa teraz spojili, aby pomohli osirelým deťom Cyntie Simsik.

„Ako je známe, na konci júla sa naša bývalá hráčka, Cyntia Simsik, stala obeťou vraždy. Na pomoc jej osirelým deťom sa spojili jej bývalé kluby, DVSC, Komárom VSE a Szent István SE,“  – uvádza sa vo výzve.

Tri kluby sa dohodli, že na svojich vzájomných zápasoch umiestnia na viacerých miestach v športovej hale boxy na dobrovoľnú zbierku, aby tak pomohli osirelým deťom Cyntie, ktoré vychovávajú teraz ich starí rodičia.


V sobotu 14. septembra o 15:30 nastúpi hádzanársky tím DVSC SCHAEFFLER U20 proti družstvu Szent István SE v rámci druhého kola NB I/B, pred prvoligovým zápasom proti Ostrihomu. Vstupenky na zápas stoja jednotne 500 forintov. Hádzanársky klub DVSC Kézilabda Kft. daruje celý výťažok zo vstupného nadácii na podporu osirelých detí. Okrem toho budú na všetkých vchodoch počas zápasov NB I/B aj seniorských zápasov umiestnené boxy na zbierku, do ktorých môžu fanúšikovia vkladať svoje dary.

Zbierka bude pokračovať počas piatich zápasov NB I/B:

  • 16.11.2024: Komárom VSE – SZISE
  • 30.11.2024: Komárom VSE – DVSC SCHAEFFLER U20
  • 09.02.2025: SZISE – DVSC SCHAEFFLER U20
  • 06.04.2025: SZISE – Komárom VSE
  • 20.04.2025: DVSC SCHAEFFLER U20 – Komárom VSE

Podpora bude doručená rodine Cyntie prostredníctvom nadácie Lélekgyógyító (Liečiteľ duše, n.o.)
„Konzultovali sme to aj s rodinou a dohodli sme sa, že na zápas Komárom VSE – SZISE, ktorý sa uskutoční 16.11.2024, prídu aj s deťmi Cyntie,“  – dodali organizátori.

Ako je známe, v noci z 21. na 22. júla našli v dome vo Veľkom Mederi telo 31-ročnej Cyntie Simsik, ktorej zmiznutie rodina nahlásila predchádzajúcu stredu.

Otec ženy dostal písomnú – bez jedinej chyby napísanú – správu od svojej dcéry, v ktorej stálo, že chce skoncovať so svojím životom. Otec však mal podozrenie, že správu nenapísala Cyntia. Ihneď sa ponáhľal do domu vo Veľkom Mederi, kde našiel len jej priateľa. Ten mu povedal, že Cyntia tam nie je, a spoločne sa ju teda vydali hľadať. Nakoniec polícii oznámili, že našli jej telo, a to v tom istom dome, kde ju otec pôvodne hľadal. Telo ženy bolo zabalené v igelite, pričom bola mŕtva už najmenej päť dní. Cyntiin priateľ polícii tvrdil, že žena spáchala samovraždu. Keď to zistil, údajne spanikáril, jej telo zabalil do fólie a dal ho do šachty pri dome. Neskôr ho preniesol do garáže. Cyntia Simsik bola úspešnou hádzanárkou, hrala v niekoľkých maďarských kluboch. Bola matkou dvoch detí.

Cyntiin partner, 44-ročný György Cs., ktorý pracoval na Kriminálnom úrade Finančnej správy, bol medzičasom zadržaný a obvinený. „Na základe dôkazov začal vyšetrovateľ trestné stíhanie voči 44-ročnému mužovi pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Ak ho súd uzná vinným, môže byť odsúdený na 25 rokov odňatia slobody alebo doživotný trest,“ – uviedla polícia. Okresný súd v Trnave rozhodol 26. júla o umiestnení obvineného do väzby, no neskôr Krajský súd v Trnave toto rozhodnutie zrušil, a tak bol György Cs. prepustený na slobodu bez akýchkoľvek obmedzení.

Toto všetko sa stalo po tom, ako pravdepodobne došlo k procesnej chybe zo strany orgánov činných v trestnom konaní pri jeho zadržaní. Inšpekcia ministerstva vnútra potvrdila, že v tejto veci začala vyšetrovanie.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program