Mladé pušky v DAC-e, v Komárne udreli v hodine dvanástej, Slovan pritvrdil – takto posilňovali tímy Niké ligy počas leta

camera

1

Mladé pušky v DAC-e, v Komárne udreli v hodine dvanástej, Slovan pritvrdil – takto posilňovali tímy Niké ligy počas leta

Fotka: András Á. Cséfalvay  

Zdieľať

Minulý týždeň sa na Slovensku skončilo letné prestupové obdobie a aj posledné prestupy boli už zaznamenané, takže je čas pozrieť sa na to, ako sa posilnili tímy Niké ligy.

Jadro DAC-u zostalo počas leta pokope, odišli najmä hráči z lavičky, základné opory tímu nie. Aleš Čermák nezačal v Dunajskej Strede zle, na jeseň odohral 12 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal 2 asistencie. V zime by bol býval najradšej odišiel, čo sa mu vtedy nepodarilo, ale teraz sa mohol vrátiť do Bohemiansu. Filip Kaša v poslednom čase väčšinou len zahrieval lavičku, nevrátil sa však do Česka, ale šťastie skúsi v Győri. Pod vedením Adriana Guľu bol Miroslav Káčer motorom zálohy DAC-u, avšak postupne v ňom vyhasol oheň – teraz však môže dirigovať hru na mieste svojho úspešného pôsobenia v Žiline, kde sa mu zatiaľ darí – v 5 zápasoch má na konte 1 gól a 2 asistencie. Oliver Jürgens, Igor Charatin, Samuel Petráš, Brian Oddei a Pape Cheikh toho v Dunajskej Strede veľa nepredviedli, všetci odišli počas leta.

Veľký talent Dominik Veselovský sa na jar osvedčil v Banskej Bystrici, no a po hosťovaní tam prestúpil natrvalo. Giannis Niarchos, ktorý zostal dlžný gólmi, po pôsobení v Michalovciach zostáva na východe. Tentoraz bude skúšať šťastie v Košiciach. Ivan Dolček prišiel v januári do Žitného ostrova plný sebavedomia – podľa Transfermarktu za neho zaplatili Hajduku Split 325-tisíc eur –, no nakoniec dostal šancu ukázať sa len na pár minút. Aktuálnu sezónu odohrá v chorvátskom klube Slaven Belupo. Zeljko Gavrić sa po zranení nedokázal prebojovať do základnej zostavy trénera Xisca Muñoza, takže aj on bude skúšať šťastie v Győri. Vlastný odchovanec Máté Szolgai, ktorý sa vrátil z Mezőkövesdu, bol okamžite poslaný na ďalšie hosťovanie, tentokrát do Ružomberka. Ani Fernand Gouré, ani Moussa Koné minulý rok nestrieľali góly podľa očakávaní, a po skončení hosťovania sa s nimi tiež rozlúčili.

Ale teraz sa pozrime na posily! Podľa Transfermarktu DAC neváhal zaplatiť za 19-ročného gambijčana Mahmudu Baju ani 350-tisíc eur. V minulej sezóne bol kľúčovým hráčom Podbrezovej, a tento renomovaný portál ocenil jeho trhovú hodnotu na 600-tisíc eur. Tento rok očakávajú góly od Lászlóa Almásiho, odchovanca DAC-u, ako aj od nigérijčana Fortune Basseyho, ktorí prišli na zhodne na hosťovanie. Rovnako na hosťovanie dorazil aj Ján Bernát, ktorému v Belgicku sľubne sa rozbiehajúcu kariéru pribrzdilo zranenie. Miesto po odchádzajúcom Kašovi zaplnili Kolumbijčanom Pablom Ortizom. Brankárovi Benjamínovi Szárazovi po dvoch rokoch nepredĺžili zmluvu v Michalovciach, čím sa stal voľným hráčom a po tom, čo Petráš odišiel do Győru, DAC ponúkol 26-ročnému brankárovi záchranné lano.

Okrem toho do tímu prišlo niekoľko mladých talentov. Damir Redzic, ktorý bol na hosťovaní, sa stal definitívne hráčom DAC-u, ale aj 19-ročný Máté Tuboly, 20-ročný Attila Németh a 18-ročný Filip Raška dostanú šancu ukázať sa medzi dospelými. Nehovoriac o 15-ročnom mladíkovi Leventem Bősze, ktorý pri svojom debute proti Michalovciam zaznamenal asistenciu.

Celkovo možno povedať, že káder DAC-u sa počas leta posilnil. Namiesto prebytočných a vyhorených hráčov, ktorí nemali záujem hrať, prišli talentovaní hráči, tzv. „mladé pušky“, ktoré horia túžbou ukázať sa. Fanúšikovia už len dúfajú, že tento oheň bude viac horieť, ako dymiť.

Úradujúci majster Slovan cez leto výrazne investoval do posilnenia tímu. 

Po hosťovaní odkúpili Marka Tolića za milión eur, ktorý v minulej sezóne strelil 9 gólov a pridal 1 asistenciu v 23 ligových zápasoch. Tento rok zatiaľ zaznamenal 3 asistencie v piatich zápasoch. Dávidovi Strelcovi nevyšlo talianske dobrodružstvo, a tak sa vrátil tam, kde ho vždy vítajú s otvorenou náručou. Minulú sezónu strávil v Bratislave na hosťovaní, kde v 28 zápasoch strelil 11 gólov a pridal 10 asistencií. To stačilo vedeniu klubu, aby ho späť odkúpili za 700-tisíc eur. Slovan neváhal investovať ani pol milióna eur za 28-ročného Júliusa Szőkeho, pričom jeho trhová hodnota podľa Transfermarktu dosahuje až 1,2 milióna eur. Ukrajinský záložník Danylo Ignatenko má trhovú hodnotu ešte o 300-tisíc eur vyššiu. Ignatenko opustil tím Bordeaux, aby sa pripojil k belasým. Po dlhom čase sa zdá, že Slovan vyriešil aj svoju brankársku dilemu – z konkurenčného Spartaka Trnava si priviedol Dominika Takáča, ktorý už teraz patrí medzi najlepších slovenských brankárov. Má len 25 rokov, ale jeho trhová hodnota je odhadovaná na milión eur. Bratislavský klub s ním podpísal zmluvu do roku 2027.

Po Vladimírovi Weissovi ml. a Jurajovi Kuckovi posilnil Slovan ďalší veterán, 33-ročný Róbert Mak, ktorý sa vrátil z Austrálie. Ukázal však, že v nohách má stále dostatok pušného prachu. V tíme privítali aj staronových hráčov, Jurija Medvedeva a Alena Mustafića, zatiaľ čo Artur Gajdoš predstavuje nádej do budúcnosti a Idjessi Mestoko bude výbornou alternatívou za Strelca. Už dlho nebolo v Slovane toľko pohybu, ale posily boli potrebné, pretože tím sa prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov, čo znamená, že budú musieť obstáť na viacerých frontoch.

Počas leta sa v Bratislave rozlúčili len s menami, ktoré mali zanedbateľný vplyv. Nebolo tajomstvom, že Slovan už neplánoval do budúcnosti s 36-ročným Milanom Borjanom, brankárom, ktorý bol súčasťou aj katarského svetového šampionátu, a po skončení jeho hosťovania si zbalil kufre. Jaba Kankava, hoci mal povesť hráča s veľkou výdržou, mal na jar čoraz menej príležitostí hrať, a tak vo veku 38 rokov tiež tím opustil. Grécky obor Spyros Risvanis, ktorý v januári odišiel z DAC-u, sa snažil napodobniť svojho bývalého spoluhráča Cesara Blackmana, no na jar dostal šancu len v dvoch ligových zápasoch, a preto jeho odchod tiež nebol žiadnym prekvapením. Odišli aj Filip Lichý, Richard Križan a Jaromír Zmrhal – z týchto troch bol Zmrhal kľúčovým hráčom, ale jeho miesto dokážu zaplniť Róbert Mak a mladý talent Nino Marcelli.

Aj tento rok bol v Trnave veľký pohyb hráčov. Okrem spomínaného Takáča odišli aj Azeez Oseni, veterán Ľuboš Kamenár a Filip Bainović. Napriek tomu, že v poslednom čase viackrát nosil kapitánsku pásku, bývalý krajný obranca DAC-u Kristián Koštrna v tíme tiež nezostal. Sebastián Kóša sa v posledných sezónach vypracoval na kľúčového hráča Spartaka a aj preto si ho v lete získal španielsky klub Zaragoza, ktorý v súčasnosti hrá v druhej lige. Jeho trhová hodnota prudko stúpla na 1,2 milióna eur. Takáča nahradili Žigom Frelihom, ktorého priviedli z Michaloviec, a po gréckych, izraelských, tureckých a cyperských dobrodružstvách sa vrátil odchovanec Erik Sabo. Český hráč Miloš Kratochvíl zase opustil po šiestich rokoch klub Jablonca, aby posilnil Spartak.

Káder Žiliny sa posilnil bez toho, aby klub získal veľa nových hráčov – vďačí za to návratu Dávida Ďuriša a Adriána Kaprálika z hosťovaní. Slovan sa ešte na konci leta pokúsil získať Kaprálika, pričom podľa generálneho riaditeľa bratislavského klubu Ivana Kmotríka ponúkli na slovenské pomery rekordnú sumu, no nakoniec sa nedohodli. Teraz to môžu belasí ľutovať, pretože 1. septembra Žilina zvíťazila v Bratislave 5:0 a Kaprálik prispel jedným gólom a jednou asistenciou. V strede pola bude rozdávať prihrávky spomínaný Miroslav Káčer, takže tento rok Žilinu treba brať tiež vážne. Z kľúčových hráčov odišiel len Timotej Jambor, za ktorého rumunský Rapid zaplatil milión eur.

Aj v Ružomberku mali toto leto pekné príjmy: český Bohemians zaplatil 400-tisíc eur za mladého talentovaného brankára Tomáša Frühwalda. Marek Zsigmund zamieril do Košíc, Samuel Šefčík do Trenčína, zatiaľ čo Juraj Kotula sa vybral smerom do Českých Budějovíc. Ružomberčania radi privádzajú hráčov z Dunajskej Stredy – v minulosti sa osvedčili Almási László a Martin Rymarenko, naposledy splnil očakávania Matúš Malý, a teraz mali záujem o služby Mátého Szolgaia.

Podbrezová počas leta videla peniaze za prestupy Mahmudu Baju a Marka Assinora. O prvom sme už hovorili, za druhého zaplatil ukrajinský LNZ Cherkasy 230-tisíc eur. Najlepší hráč tímu, Peter Kováčik, prestúpil zadarmo do talianskeho klubu Como v nádeji, že sa ukáže v zápasoch proti tímom ako AC Miláno, Inter, Juventus či Neapol. Na svoje prekvapenie však zistil, že s ním v tohtoročnom kádri nepočítajú, a tak odišiel na hosťovanie do Poľska. Z kľúčových hráčov odišli aj Mikuláš Bakala a Patrik Blahút, prvý pokračuje v Holandsku a druhý v Česku. Spásu očakávajú od štyroch skúsených hráčov: Samuela Štefánika, Pavla Bajzu, Kristiána Koštrnu a Davida Depetrisa.

Po dlhých ťahaniciach opustil Banskú Bystricu kanonier Róbert Polievka, no neprestúpil do Slovana,čo možno mnohých prekvapilo, ale do MTK Budapešť. Podľa Transfermarktu zaňho Budapešťania zaplatili 250-tisíc eur. Na jeho miesto angažovali skúseného “cestovateľa“ Tomáša Maleca, ktorý do svojich 31 rokov pôsobil v Nórsku, Česku, Rakúsku, Litve, Lotyšsku, Taliansku a Poľsku. Po hosťovaní definitívne získali Dominika Veselovského a posilou sa stal aj Adam Brenkus, ktorého priviedli zo Zlatých Moraviec.

V Trenčíne došlo k veľkým zmenám. Okrem dvoch klenotov, Artura Gajdoša, ktorého trhová hodnota je 1,3 milióna eur, a Matúša Kmeťa s hodnotou 1 milión eur, sa na prestupovú listinu dostali takmer všetci schopní hráči. Brankár Michal Kukučka prestúpil do trápiaceho sa druholigového nemeckého Norimbergu. Na jeho miesto prišiel Srb Andrija Katić za 100-tisíc eur. Defenzívny záložník Luka Zorić tiež prišiel zo Srbska, zatiaľ čo 33-ročný krajný obranca Jakub Holúbek sa vrátil z Poľska.

V Skalici posilnili múdro: Adam Kopas zo Žiliny a Lukáš Leginus zo Šamorína sa ukazujú ako užitoční hráči, rovnako dobrou posilou je Taofiq Jibril, ktorý si urobil dobré meno v Žiline. Získali aj 37-ročného veterána, brankára Lukáša Hrošša, ktorý bude pravdepodobne náhradníkom Martina Junasa. Denis Baumgartner, ktorý v minulosti pôsobil aj v DAC-e, bude pokračovať v Zlatých Moravciach, zatiaľ čo skúsený útočník Roman Haša zamieril do Česka.

Druhá mladosť Érica Davisa v slovenskej lige trvala len pol roka, keďže Košice na konci sezóny už neprejavili záujem o jeho ďalšie služby. 33-ročný panamský krajný obranca sa vrátil za oceán a podpísal 1,5-ročnú zmluvu s brazílskym druholigovým klubom Vila Nova FC. Z radov veteránov odišli aj Lukáš Greššák, Erik Pačinda a Martin Šindelář, no po pol roku sa rozhodol vrátiť do svojej rodnej krajiny aj portugalský brankár Cristiano Figueiredo. Kristi Qose pokračuje v Albánsku, Mohammed Rharsalla v Maďarsku a Deni Hočko na Cypre. K posilám na krídla sa pridali portugalčan Luís dos Santos a chorvát Karlo Miljanić, zatiaľ čo k Zanovi Medvedovi priviedli z Dunajskej Stredy gréka Giannisa Niarchosa, ktorý stále hľadá svoju starú formu.

V minulej sezóne boli Michalovce blízko k zostupu, a preto bolo jasné, že počas leta musia posilniť káder. Erik Pačinda vo veku 35 rokov už na ihrisku prináša skôr skúsenosti než kvalitu, a na miesto Žigu Freliha, ktorého si stiahla Trnava, prišiel z vypadávajúcich Zlatých Moraviec Patrik Lukáč. Za sľubnú posilu sa považuje aj Franck Bahi, ktorý prišiel zo Šamorína, a grék Alexandros Kyziridis, pre ktorého nie je slovenská liga neznámou, keďže dve sezóny strávil v Zlatých Moravciach. Čo sa týka odchodov, Martin Kolesár vo veku 26 rokov prijal ponuku na rakúske dobrodružstvo, Daniel Magda si v novej sezóne oblečie dres východného rivala z Košíc a Filip Vaško zamieril do Slovácka.

Komárno získalo do obrany skúseného Róberta Pillára, a spolu s ním prišiel aj Gergő Nagy z Mezőkövesdu. Tamás Nándor opustil maďarskú ligu, konkrétne tím Puskás AFC, aby sa pripojil k fialkám, zatiaľ čo Sebastián Nagy po hosťovaní definitívne prestúpil z Trnavy do Komárna. Bránu stráži Jakub Trefil, ktorý prišiel na hosťovanie z Olomouca, a hosťovať prišli aj Viktor Sliacky, Jozef Špyrka, Tobias Ďiviš a Dominik Žák. Prestupový trh sa na Slovensku oficiálne uzavrel 6. septembra, ale voľných hráčov je možné podpisovať aj po tomto dátume. Dá sa povedať, že najväčšia posila prišla práve týmto spôsobom. Ide o Nikolasa Špaleka, ktorý na seba upozornil v Žiline a následne za 1,5 milióna eur prestúpil do talianskej Brescie, kde strávil štyri a pol sezóny. V sezóne 2019/2020 si so svojím tímom zahral aj v Serii A. Teraz prestúpil do Komárna z MTK.

Boli aj odchody: bývalý hráč DAC-u Ferenc Bögi bude pokračovať v Gabčíkove, Miroslav Antal zamieril do Rakúska, Martin Adamec do Estónska a László Baranyai a László Laky sa vrátili do Maďarska.

Letné prestupy v Niké lige podľa Transfermarktu:

FC DAC 1904

Príchody:
Mahmudu Bajo (19, Podbrezová), Máté Tuboly (19, Győr), Damir Redzic (21, Ferencváros II – po hosťovaní natrvalo), Attila Németh (20, Šamorín), Pablo Ortiz (24, Midtjylland), László Almási (25, Ostrava – na hosťovanie), Fortuna Bassey (25, Ferencváros – na hosťovanie), Ján Bernát (23, Westerlo – na hosťovanie), Benjamin Száraz (26, bez klubu), Filip Raška (19, DAC U19), Márk Kovács (19, Győr – návrat z hosťovania), Giannis Niarchos (22, Michalovce – návrat z hosťovania), Ákos Szendrei (21, Kecskemét – návrat z hosťovania), Zoran Záhradník (19, Šamorín – návrat z hosťovania), Máté Szolgai (20, Mezőkövesd – návrat z hosťovania), Urblík Norbert (20, Győr – návrat z hosťovania), Riquelme (21, Győr – návrat z hosťovania), Norbert Balogh (28, Kisvárda – návrat z hosťovania), Matija Krivokapić (21, Šamorín – návrat z hosťovania).

Odchody:
Filip Kaša (30, Győr), Oliver Jürgens (21, Ponferradina), Aleš Čermák (29, Bohemians 1905), Krisztián Keresztes (24, Nyíregyháza), Igor Kharatin (29, Kolos Kovalivka), Samuel Petráš (25, Győr), Matija Krivokapić (21, Győr), Dominik Veselovský (21, Banská Bystrica – po hosťovaní natrvalo), Miroslav Káčer (28, Žilina), Márk Kovács (19, Csíkszereda – na hosťovanie), Giannis Niarchos (22, Košice – na hosťovanie), Filip Raška (19, Šamorín – na hosťovanie), Zoran Záhradník (19, Šamorín – na hosťovanie), Fernand Gouré (22, Westerlo – návrat z hosťovania), Brian Oddei (21, bez klubu), Pape Cheikh (26, bez klubu), Ivan Dolćek (24, Slaven Belupo – na hosťovanie), Zeljko Gavrić (23, Győr – na hosťovanie), Máté Szolgai (21, Ružomberok – na hosťovanie), Moussa Koné (27, LASK – návrat z hosťovania).

ŠK Slovan Bratislava

Príchody:
Marko Tolić (27, Dinamo Záhreb – po hosťovaní natrvalo), Dávid Strelec (23, Spezia – po hosťovaní natrvalo), Július Szőke (28, Aris Limassol), Dominik Takáč (25, Spartak Trnava), Danylo Ignatenko (27, Bordeaux), Jurij Medvedev (28, Soči), Róbert Mak (33, Sydney FC), Alen Mustafić (25, Odense), Artur Gajdoš (20, AS Trenčín), Idjessi Metsoko (22, Plzeň – na hosťovanie), Elvis Isaac (21, Slovan B), Siemen Voet (24, Fortuna Sittard – návrat z hosťovania), Ivan Saponjić (26, Ümraniyespor – návrat z hosťovania), Adler (25, Stal Rzeszow – návrat z hosťovania).

Odchody:
Jaromír Zmrhal (30, Apollon Limassol), Richard Križan (26, České Budějovice), Filip Lichý (23, Dukla Praha – na hosťovanie), Jaba Kankava (38, bez klubu), Spyros Risvanis (30, bez klubu), Gerson Rodrigues (29, Dinamo Kyjev – návrat z hosťovania), Milan Borjan (36, Crvena Zvezda – návrat z hosťovania).

FC Spartak Trnava

Príchody:
Milan Corryn (25, Almere City), Danilo Pantić (27, Partizan), Žiga Frelih (26, Michalovce), Hugo Ahl (22, Humenné), Erik Sabo (32, AEZ Zakakiou), Filip Twardzik (31, Amateure OÖ), Roko Jureskin (23, FC Sheriff), Thomas Nikolaou (22, Ethnikos), Róbert Pich (35, Othellos Athien), Vojtech Kubišta (31, Mladá Boleslav), Miloš Kratochvíl (28, Jablonec), Libor Holík (26, Plzeň), Patrick Karhan (21, Malženice – návrat z hosťovania), Thobias Justh (18, Spartak U19), Nicolas Kurej (20, Malženice – návrat z hosťovania), Michal Boledović (21, Myjava – návrat z hosťovania).

Odchody:
Azeez Oseni (21, neznámy klub), Samuel Štefánik (32, Podbrezová), Dominik Takáč (25, Slovan), Tomislav Krizmanić (23, Croat. Zmijavci), Tomáš Sarmir (20, Malženice – po hosťovaní natrvalo), Kristián Koštrna (30, Podbrezová), Sebastián Nagy (19, Komárno – po hosťovaní natrvalo), Samuel Benovič (23, Malženice – po hosťovaní natrvalo), Michal Boledovič (21, Slovan B), Tomáš Poznar (35, Zlín), Ľuboš Kamenár (37, Slavoj Boleráz), Martin Ryžek (19, Liberec), Sebastián Kósa (20, Zaragoza), Filip Bainović (28, OFI Kréta), Thobias Justh (18, Malženice – na hosťovanie), Danilo Pantić (27, bez klubu), Jaheem Burke (23, Utsiktens BK – na hosťovanie), Nicolas Kurej (20, Malženice – na hosťovanie), Miha Kompan Breznik (20, Radomlje – na hosťovanie), Ján Bernát (23, Westerlo – návrat z hosťovania), Marco Djuricin (31, HNK Rijeka – návrat z hosťovania), Andrej Djurić (20, Crvena Zvezda – návrat z hosťovania).

MŠK Žilina

Príchody:
Denis Alijagić (21, Brno), Miroslav Káčer (28, DAC), Adrián Kaprálik (22, Górnik Zabrze – návrat z hosťovania), Samuel Kopásek (21, Žilina B), Samuel Javorček (20, Žilina B), František Kóša (18, Žilina U19), Nikita Kelembet (19, Petržalka – na hosťovanie), Marek Teplan (22, Považská Bystrica – návrat z hosťovania), Dávid Ďuriš (25, Ascoli – návrat z hosťovania), Adam Kopas (24, Othellos Athien – návrat z hosťovania).

Odchody:
Timotej Jambor (21, FC Rapid), Adam Kopas (24, Skalica), Patrik Leitner (22, Chrudim – na hosťovanie), Dominik Javorček (21, Holstein Kiel – na hosťovanie), Marek Teplan (22, Košice – na hosťovanie), Samuel Ďatko (23, Podbrezová – na hosťovanie), Kelian Nsona (22, Hertha – návrat z hosťovania).

MFK Ružomberok

Príchody:
Martin Gomola (22, Žilina B), Rudolf Božík (21, Slovan B), Daniel Prekop (19, AS Trenčín), Dávid Huf (25, Pardubice), Daniel Köstl (26, Bohemians 1905), Kevin Švehla (18, Ružomberok U19), Giuliano Antonio Marek (19, Ružomberok U19), Máté Szolgai (21, DAC – na hosťovanie), Marko Kelemen (24, Haladás – návrat z hosťovania), Matej Madleňák (25, České Budějovice – návrat z hosťovania), Matúš Krištof (20, Rimavská Sobota – návrat z hosťovania), Jakub Rakyta (21, Rimavská Sobota – návrat z hosťovania), Matúš Matej (20, Rimavská Sobota – návrat z hosťovania), Gabriel Halabrin (21, Myjava – návrat z hosťovania), Adrian Macejko (21, Liptovský Mikuláš – návrat z hosťovania).

Odchody:
Tomáš Frühwald (21, Bohemians 1905), Marek Zsigmund (27, Košice), Tobias Bujnáček (19, Odeva Lipany), Juraj Kotula (28, České Budějovice), Samuel Šefčík (27, AS Trenčín), Dávid Jackuliak (21, Ostrava – na hosťovanie), Jakub Rakyta (21, Martin – na hosťovanie), Viktor Úradník (19, Zvolen – na hosťovanie), Matúš Matej (20, Dolný Kubín – na hosťovanie), Matej Kochan (31, bez klubu), Adrian Macejko (21, Liptovský Mikuláš – na hosťovanie), Gabriel Halabrin (21, Stará Ľubovňa – na hosťovanie), Matúš Krištof (20, Martin – na hosťovanie), Kevin Švehla (19, Rimavská Sobota – na hosťovanie), Giuliano Antonio Marek (19, Liptovský Mikuláš – na hosťovanie).

FK Železiarne Podbrezová

Príchody:
Samuel Štefánik (32, Spartak), Pavol Bajza (32, Hradec Králové), Kristián Koštrna (30, Spartak), David Depetris (35, Banská Bystrica), Peter Juritka (19, Brno), Yusupha Kambi (18, BST Galaxy FC), Adrián Slávik (25, Jablonec), Kayode Saliman (21, Zvijezda 09), Tobias Ďiviš (20, Liptovský Mikuláš), Daniel Macej (20, Frosinone U19), Daniel Smékal (22, Ostrava), Frank Appiah (21, Liptovský Mikuláš), Nicolas Šikula (21, Pohronie – návrat z hosťovania), Samuel Ďatko (23, Žilina – na hosťovanie), Samuel Maslej (19, Pohronie – na hosťovanie), Ondrej Deml (19, Plzeň B – na hosťovanie), Jozef Špyrka (25, Prešov – návrat z hosťovania), Musa Jatta (19, Pohronie – návrat z hosťovania), Dmytro Laktionov (20, Liptovský Mikuláš – návrat z hosťovania), Alex Molčan (21, Podkonice – návrat z hosťovania).

Odchody:
Mahmudu Bajo (19, DAC), Mark Assinor (23, LNZ Cherkasy), Patrik Macej (30, Nová Ves), Alex Molčan (21, Bardejov), Peter Kováčik (22, Como), Marek Bartoš (27, Motor Lublin), Andy Masaryk (19, Pohronie), Lamin Sambou (19, Pohronie – po hosťovaní natrvalo), Mikuláš Bakala (23, FC Den Bosch), Patrik Blahút (26, Slovácko – po hosťovaní natrvalo), Nicolas Šikula (21, Banská Bystrica), Huhammed Hydara (19, Pohronie), Yusupha Kambi (18, Pohronie – na hosťovanie), Lekan Okunola (20, Humenné – na hosťovanie), Daniel Macej (20, Pohronie – na hosťovanie), Ivan Rehák (23, Banská Bystrica – na hosťovanie), Jozef Špyrka (25, Komárno – na hosťovanie), Tobias Ďiviš (20, Komárno – na hosťovanie), Musa Jatta (19, AC Oulu – na hosťovanie), Dmytro Laktionov (20, Slovan B – na hosťovanie), Christophe Kabongo (20, Lommel SK – návrat z hosťovania).

MFK Dukla Banská Bystrica

Príchody:
Tomáš Malec (31, Prostějov), Adam Brenkus (25, Zlaté Moravce), Bernard Petrák (24, Košice), Michal Trnovský (22, Šamorín – po hosťovaní natrvalo), Michal Lukáč (18, Podbrezová U19), Dominik Veselovský (21, DAC – po hosťovaní natrvalo), Ivan Mensah (20, Žilina B – po hosťovaní natrvalo), Nicolas Šikula (21, Podbrezová), Filip Baláž (21, Humenné – návrat z hosťovania), Ivan Rehák (23, Podbrezová – na hosťovanie), Matúš Köröš (20, Dolný Kubín – návrat z hosťovania), Samuel Svetlík (19, Dolný Kubín – návrat z hosťovania), Adrian Káčerík (26, Prešov – návrat z hosťovania).

Odchody:
Róbert Polievka (28, MTK), Joao Guimaraes (26, Khon Kaen FC), Marquinho (25, Ústí nad Labem), Filip Baláž (21, FC Weesen), David Depetris (35, Podbrezová), Július Nóta (24, Podkonice), Adrian Káčerík (26, Chojniczanka), Matúš Hruška (29, Dukla Praha), Jakub Uhrinčať (Sparta Praha B – po hosťovaní natrvalo), Samuel Svetlík (19, Zvolen – na hosťovanie), Matúš Köröš (20, Zvolen – na hosťovanie).

AS Trenčín

Príchody:
Andrija Katić (22, Voždovac), Luka Zorić (25, Radnički 1923), Jakub Holúbek (33, Piast Gliwice), Sani Suleiman (18, Akwa United), Adam Yakubu (19, Plateau United), Matej Obsivan (19, Púchov), Samuel Šefčík (27, Ružomberok), Alex Hudok (18, Trenčín U19), Adrian Fiala (19, Trenčín U19), Hugo Pavek (19, Trenčín U19), Bright Donkor (19, Trenčín U19), Lukáš Mikulaj (19, Trenčín U19), Tadeáš Hájovský (18, Trenčín U19), Daniel Prekop (19, Trenčín U19), Nikolas Brandis (19, Trenčín U19), Luka Damjanović (20, Zvijezda 09 – na hosťovanie), Šimon Mičuda (20, Púchov – návrat z hosťovania).

Odchody:
Lucas Demitra (21, St. Louis 2), Jesse Akila (22, FC Van), Njegoš Kupusović (23, Sabah FK), Vozinha (38, Chaves), Roman Šeben (21, Beluša), Michal Kukučka (22, Norimberg), Artur Gajdoš (20, Slovan), Daniel Prekop (19, Ružomberok), Matúš Kmeť (24, Minnesota), Hilary Gong (25, Widzew Lodž), Šimon Mičuda (20, Brno), Samuel Kozlovský (24, Widzew Lodž), Ľuboš Praženka (19, Považská Bystrica – na hosťovanie), Alden Suvalija (22, bez klubu), Nikolas Brandis (19, Púchov – na hosťovanie), Matej Obsivan (19, Púchov – na hosťovanie).

MFK Skalica

Príchody:
Marek Fábry (25, Z. Sosnowiec), Adam Kopas (24, Žilina), Lukáš Leginus (24, Šamorín), Taofiq Jibril (26, West Armenia), Lukáš Hroššo (37, Cracovia), Sheun Emmanuel (20, Obazz FC), Kaua Moura (20, Myjava – návrat z hosťovania), Jakub Kousal (21, Myjava – návrat z hosťovania).

Odchody:
Denis Baumgartner (26, Zlaté Moravce), Roman Haša (31, Strání), Brayam Palacios (25, Atlético Huila), Jakub Kousal (21, Stará Ľubovňa – na hosťovanie), Matej Luksch (26, České Budějovice – návrat z hosťovania), Alex Sobczyk (27, bez klubu), Daniel Smékal (22, Ostrava – návrat z hosťovania).

FC Košice

Príchody:
Luís dos Santos (24, Boavista), Marek Zsigmund (27, Ružomberok), Daniel Magda (26, Michalovce), Dalibor Takáč (26, Korona Kielce), Dávid Šipoš (25, České Budějovice), Karlo Miljanić (22, Cibalia), Giannis Niarchos (22, DAC – na hosťovanie), Marek Teplan (22, Žilina – na hosťovanie), Szilárd Bokros (24, Diósgyőr – na hosťovanie), Dominik Veselý (19, Košice U19), Landing Sagna (24, Jihlava – návrat z hosťovania), Samuel Magda (20, Komárno – návrat z hosťovania), Sidath Sow (22, Myjava – návrat z hosťovania), Matúš Smieško (21, Trebišov – návrat z hosťovania), František Pavúk (30, Trebišov – návrat z hosťovania), Jakub Jakubko (19, Petržalka – návrat z hosťovania), Erik Liener (29, Petržalka – návrat z hosťovania), Jakub Forgáč (20, Kechnec – návrat z hosťovania).

Odchody:
Samuel Segeda (20, Stará Ľubovňa – po hosťovaní natrvalo), Michal Gallo (21, Hamsik Academy), Lukáš Greššák (35, Zlaté Moravce), Michal Jonec (27, Slavia Košice), Éric Davis (33, Vila Nova FC), František Pavúk (30, Spartak Medzev), Erik Pačinda (35, Michalovce), Ján Mizerák (30, Hohenau), Deni Hočko (30, Karmiotissa), Landing Sagna (24, Prešov), Oleksandr Golikov (32, Dzhalal-Abad), Samuel Gladis (23, Prešov – po hosťovaní natrvalo), Martin Šindelař (33, Prostějov), Bernard Petrák (24, Banská Bystrica), Mohammed Rharsalla (30, Diósgyőr), Frederik Valach (25, Levice), Cristiano Figueiredo (33, Felgueiras), Matúš Smieško (21, Poprad), Kristi Qose (29, AF Elbasani), Dominik Veselý (19, Prešov – na hosťovanie), Miroslav Sovič (20, Prešov – na hosťovanie), Samuel Magda (20, bez klubu), Erik Liener (29, bez klubu), Sidath Sow (22, bez klubu), Jakub Forgáč (20, bez klubu), Jeremie Obounet Moussango (21, Diósgyőr – návrat z hosťovania).

MFK Zemplín Michalovce

Príchody:
Erik Pačinda (35, Košice), Patrik Lukáč (29, Zlaté Moravce), Alexandros Kyziridis (23, Debrecen), Denys Taraduda (23, Ceahlaul), Franck Bahi (24, Šamorín – po hosťovaní natrvalo), Muhamed Sahinović (20, Raków – na hosťovanie), Eduvie Ikoba (26, Académico Viseu – na hosťovanie), Roland Buhaj (19, Trebišov – návrat z hosťovania), Jaroslav Holp (20, Humenné – návrat z hosťovania).

Odchody:
Peter Sukovský (20, Bardejov), Martin Kolesár (26, Wilhelmsburg), Žiga Frelih (26, Spartak), Marcel Táncoš (19, Pavlovce), Roman Karasyuk (33, Orleta R.P.), Lukáš Jánošík (30, Považská Bystrica), Jaroslav Holp (20, Zlaté Moravce), Daniel Magda (26, Košice), Filip Vaško (24, Slovácko), Vladyslav Veremeev (25, Jelgava), Norbert Matta (20, Slavia Košice – po hosťovaní natrvalo), Száraz Benjamin (26, bez klubu), Dávid Slávik (24, bez klubu), Roland Buhaj (19, bez klubu), Giannis Niarchos (22, DAC – návrat z hosťovania).

KFC Komárom

Príchody:
Nagy Gergő (31, Mezőkövesd), Branislav Sluka (25, FC Turan), Tamás Nándor (23, Puskás AFC), Nagy Sebastián (19, Spartak – po hosťovaní natrvalo), Ondrej Rudzan (25, Prostějov), Róbert Pillár (33, Mezőkövesd), Matúš Chropovský (22, Zlaté Moravce), Nikolas Špalek (27, bez klubu), Jakub Trefil (23, Olomouc – na hosťovanie), Viktor Sliacky (21, Petržalka – na hosťovanie), Jozef Špyrka (25, Podbrezová – na hosťovanie), Tobias Ďiviš (20, Podbrezová – na hosťovanie), Dominik Žák (24, Karviná – na hosťovanie), Boris Druga (22, Trebišov – návrat z hosťovania).

Odchody:
Ferenc Bögi (22, Búč), Boris Turčák (31, Inter Bratislava), Ádám Baranyai (31, Nagykanizsa), László Laky (24, Issimo SE), Martin Adamec (25, Nõmme United), Miloslav Breda (30, Humenné), Miroslav Antal (24, Neutal), Tibor Tóth (20, Veľké Ludince), Patrik Eckl (22, Újpest II – návrat z hosťovania), Boris Druga (22, Malženice – na hosťovanie), Péter Puska (21, Vasas FC II – návrat z hosťovania), Nikola Janjić (21, NK Osijek – návrat z hosťovania), Samuel Magda (20, Košice – návrat z hosťovania), Dávid Ovšonka (20, Pohronie – návrat z hosťovania).

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program