Dunaszerdahely, Galánta és Vágsellye fekete járás marad legalább március 8-ig – jóváhagyta a kormány

2021. February 24. - 12:58 | Régió

A kormány jóváhagyta az egyes járások Covid-automata szerinti besorolását, mely március 1-től lép érvénybe. A déli régióban komolyabb változás nem történik.

Dunaszerdahely, Galánta és Vágsellye fekete járás marad legalább március 8-ig – jóváhagyta a kormány
Kapcsolódó cikk:

Még mindig másfél-kétszer annyi a fertőzött a Dunaszerdahelyi járásban, mint amennyi az enyhítéshez kellene

Március 1-től 20 járás esik fekete besorolás alá, ezek a következők (vastagon a magyarok lakta járások):

Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunaszerdahely, Galánta, Galgóc, Ilava, Turócszentmárton, Vágújhely (Nové Mesto nad Váhom), Partizánske, Pöstyén, Vágbeszterce (Považská Bystrica), Nagyrőce, Rozsnyó, Vágsellye, Trencsén, Nagyszombat, Turčianske Teplice, Žarnovica, Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) és Zólyom.

A fekete járások közül kikerül ezen a héten Nyitra, Aranyosmarót és Snina, feketévé válik a jövő héttől Vágbeszterce, Trencsén, Turčianske Teplice és Žarnovica.

53 járás kap bordó besorolást, a magyarok lakta járások közül Szenc, Komárom, Érsekújvár, Léva, Nagykürtös, Rimaszombat, Kassa-környék, Tőketerebes, Nagymihály, de maga Pozsony és Kassa is. Az említettek mindegyikére ugyanez a besorolás érvényes az aktuális héten is.

Csupán 6 járás kerül piros besorolás alá, ezek a következők: Késmárk (Kežmarok), Námestovo, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník és Tvrdošín.

A Covid-automata szerint a fekete járásokban nem lehet kinyitni az iskolákat, a bordókban ehhez a Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása szükséges, a pirosakban pedig kinyithatnak.

A fekete és bordó járásokban hét napnál nem régebbi tesztre van szükség a munkába járáshoz, a pirosakban elég a 14 napos, míg a rózsaszínűekben (ilyen most nincs) 21 napos.

A besorolásokkal kapcsolatos részletek megtalálhatók ITT.

(TASR/parameter)