Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

A Škoda Auto biztosította a cseh kormányt, hogy megőrzi munkahelyeit

A Škoda Auto vezetése szerdán Prágában biztosította Bohuslav Sobotka cseh kormányfőt, hogy a német Volkswagen konszernhez tartozó, legnagyobb cseh autógyár mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a csehországi munkahelyeit. Ezt Sobotka személyesen közölte újságírókkal azután, hogy tárgyalt a Škoda menedzsmentjével.

Bernard Maier, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke leszögezte: Csehország továbbra is az autógyár központja marad. 

A megbeszélést azt követően tartották, hogy a cseh és a német sajtóban hírek jelentek meg arról, hogy a Volkswagen szeretné a csehországi termelés egy részét Németországba telepíteni. 

"Az urak engem úgy tájékoztattak: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Škoda Auto munkahelyei itt, tehát a Cseh Köztársaságban semmi esetre se legyenek veszélyeztetve" - fogalmazott a kormányfő. 

Hozzátette: a Škoda Auto jövője összefügg azzal is, milyen feltételeket tud az állam kialakítani a járműipar további fejlesztésére.

Maier azt mondta: "lényegében meg tudom erősíteni, hogy Csehország a Škoda szíve és hazája és ez így is marad". Rámutatott: az autógyár kapacitásának felső határán dolgozik, és csak az utóbbi évben mintegy 3000 új munkást alkalmazott. "Termékeink iránt nagy a kereslet a világban, új termelői kapacitásokat keresünk" - jelentette ki Maier. Szerinte Csehország nagy előnyét az alacsony üzemeltetési árak jelentik. 

A Volkswagen konszern németországi vezetése már korábban a sajtóhírekkel összefüggésben azt állította, hogy semmiféle változásokat nem tervez a Škoda Auto márkánál.

(MTI)