Sláger lehet az új légi fociinduló

2020. március 24. - 21:42 | Sport

Közönségvonzó presztízscsatával, a felső-csallóközi riválisok, a légiek és a jányokiak derbijével rajtolt el március 8-án a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának tavaszi idénye. Az 1:1-es döntetlennel befejeződött párharc érdekessége, hogy a két csapat játékosai a légiek új focihimnuszára, a Kék-fehér indulóra vonultak ki a pályára. „Kék-fehér a színünk, ezért dobog a szívünk. Légiek vagyunk, győzni akarunk” – zengett az énekes hangja a hangszórókból.

Sláger lehet az új légi fociinduló
Németh Gábor, a légiek futballistája

„Februárban hallottam először a szerintem (is) kiválóan hangszerelt, rockzenei stílusú, településünket, focisikereinket méltató zeneszámot, mely Csiba Ricsi és Csiba Patrik szerzőkettős nevéhez fűződik. Csiba Ricsi egyébként a sikeres, külföldön is ismert Rómeó Vérzik zenekar gitárosa. Korábban már volt fociindulónk, de az nem aratott közönségsikert. Ez viszont már most nagy népszerűségnek örvend. Egyébként indulónk a YouTube-on megtekinthető. Azon vagyunk, hogy a légi foci 2021-ben esedékes centenáriumához a megfelelő külcsínt is biztosítsuk. A jubileumhoz az elmúlt száz esztendő történéseit méltató publikáció is készül” – nyilatkozta az újdonságról a Paraméternek Csölle József, a légiek rutinos labdarúgója és klubelnöke.

A koronavírus-járvány miatt elmaradt a folytatás, az irányító szerv illetékesei határozatlan időre szüneteltetik a pontvadászatot. Mivel minden futballista az otthonában rekedt, mindenki mással üti agyon az időt. Legtöbben próbálnak formában maradni, erőnléti feladatokat ellátni. A világsztárokhoz hasonlóan az alacsonyabb osztályú bajnokságokban játszók is bekacsolódtak a „maradj otthon” kihívásban. Köztük a légiek is.

„A focihierarchia bármelyik fokán is vagyunk, a vírus egyformán fenyeget mindenkit. Klubunk honlapján játékosaink arra buzdítják szurkolóinkat, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. Ők is így tesznek” – fűzte tovább a gondolatsort az ízig-vérig sportember, akivel a pontvadászat folytatásának esélyeit is latolgattuk.

„Nehéz megjósolni, hogy lesz-e folytatás a közeljövőben. Napjainkban sok a kérdő- és a felkiáltójel. Főhet a fejük a tisztségviselőknek. Remélem, ha a helyzet rendeződik, mindannyiunk számára megfelelő döntést hoznak. Szerintem százalékaranyban kifejezve 50:50-hez, hogy tavasszal befejezhetjük a bajnoki évfolyamot” – zárta mondandóját Csölle József.

(ái)