Slota alig tud megélni nyugdíjából, mégis luxuslakást bérel

2016. november 21. - 09:19 | Belföld

Ján Slota, az SNS volt elnöke a régi fényűző éveihez képest most „épp, hogy csak meg tud élni”. A luxushajók, a repülők, az autók és a szeretők már a múlté.

Múlt héten Slota a zsolnai bíróságon váratlanul beismerte, hogy ittas állapotban volt, mikor januárban közúti balesetet okozott. Emellett pedig beszámolt anyagi helyzetéről is: állítása szerint ezer eurós nyugdíjból kell élnie egy bérelt lakásban, és ha nem lenne az a 30 ezer euró, amit szülei hagytak rá, akkor alig tudna megélni.

Ki gondolta volna, hogy az SNS-t éveken keresztül irányító politikus így végzi? Slota akkor saját repülővel, motorkerékpárral és egy horvátországi jachttal is büszkélkedhetett. Éppen az ottani villájában szokott nyaralgatni feleségével, de a szeretőjével is.

A zsolnai bíróságon elhangzott kijelentése éppen ezért sokkolt mindenkit.

„1 026 eurós nyugdíjat szedek és egy bérlakásban élek. Mindössze egy motorkerékpárom van, valamint 30 ezer euró spórolt pénzem, amit a szüleim hagytak rám”

– vallotta Slota a bíróságon.

Ám most ugrik a majom a vízbe! Slota bérelt lakása Zsolna központjában található, amelynek lakórésze három emeletes (a padlástérrel együtt) – s akkor még nem említettük a földszintet és a garázst.

Egy, a Nový Čas által megszólított tapasztalt ingatlanügynök szerint egy ilyen lakásért akár 10 ezer eurót is elkérhet a főbérlő.

„A város központjában 100 négyzetméterért 1 500 eurót, plusz a kiadásokat számítjuk be. Ennek a lakásnak a mérete ettől nyolcszor nagyobb lehet, így az ár nyolcszorosát is elkérhetik”

– állapította meg az ingatlanügynök.

Ha állítása szerint Slota alig tud megélni jelenleg, akkor mégis hogy engedhet meg magának ilyen drága lakást? A közeljövőben emellett újabb kiadások elé nézhet.

Az ittas vezetésért 6 ezer eurós bírságot szabtak ki rá, valamint 6 évre bevonták a jogosítványát. Emellett pedig fizetnie kell az ügyvédét is, aki a jelenlegi bírósági ügyében képviseli őt. A vád szerint Slota fiatal lányokat itatott le egy szórakozóhelyen, majd zaklatni kezdte őket.

Cas.sk/para

Címkék: Ján Slota, bíróság