Slota bűnös, de nem kell börtönbe vonulnia!

2016. június 6. - 12:31 | Belföld

Elítélték Ján Slotát, hat hónap felfüggesztettet kapott ittas vezetésért.

Slota bűnös, de nem kell börtönbe vonulnia!
Ján Slota (Fotó: TASR)

Ittas vezetés során történt közveszélyokozás ügyében találták bűnösnek, miután januárban balesetet okozott, majd megtagadta az alkoholtesztet.

Az Aktuality.sk portál Milan Cisárikra, a Zsolnai Járásbíróság szóvivőjére hivatkozva közölte, az SNS egykori elnökét hat hónap szabadságvesztésre ítélték, egy évre felfüggesztve.

"A Zsolnai Járási Ügyészség számára kézbesítették a Zsolnai Járásbíróság meghagyását, miszerint Ján S.-t bűnösnek találták ittas vezetés során történt közveszélyokozás vádjában. A bíróság hat hónap szabadságvesztésre ítélte, egy évre felfüggesztve. Emellett hat évig nem vezethet gépjárművet" - tájékoztatott.

Ezzel azonban az ügynek nincs vége, ugyanis az ügyész fellebbezést nyújtott be, enyhének találja ugyanis a büntetést. Ez azt jelenti, hogy a bíróságnak ki kell tűznie a tárgyalás időpontját. A meghagyás ellen maga Slota is fellebbezhet még.

A január közepén történt baleset után három hónap telt el, mire Slota ellen vádemelési javaslatot sikerült benyújtani.

Slota január 18-án a zsolnai járásbeli Porúbka község közelében Porsche Cayenne-jével hátulról belehajtott egy Audi A6-osba, amely pedig az ütközés miatt nekirepült egy szemből jövő Suzuki SX4 oldalának. Az Audi sofőrje egyszeri orvosi ellátásra szorult. A 62 éves politikus megtagadta az alkoholtesztet, szívroham veszélye miatt pedig benntartották a kórházban. A rendőrség és az ügyészség is Slota vizsgálati fogságba helyezését kérték, a zsolnai bíróság azonban ezt elutasította. A kerületi bíróság "önkényességgel határos" döntését a Legfőbb Ügyészség is bírálta.

(Aktuality.sk/para)