Slota haverja luxusautójával ott parkol, ahol csak akar. Akár a Vámbéry téren is

2019. július 19. - 08:22 | Régió

A trencséni Alexander Moskalina korábban arról volt ismert, hogy Ján Slotának kölcsönözgetett repülőgépet. Most ennek a férfinek a gépkocsija ott parkol, ahol csak kedve szottyan, akár a városok sétálóutcáiban. A rendőrség nem ad magyarázatot, Moskalina miért rendelkezik egy speciális parkolási engedéllyel, ami érvényes az egész országban - írja az aktuality.sk.

Slota haverja luxusautójával ott parkol, ahol csak akar. Akár a Vámbéry téren is
Illusztráció

Trencsénben, a sétálóutcán akadályozza a forgalmat egy luxusautó, de semmilyen szabályt nem sért ezzel, mivel a rendőrség különleges engedélyével történik mindez. A kocsi tulajdonosa egy bizonyos Star Silver cég, és a jogosultságot öt évre szerezte. Azaz Slota haverja 2023-ig ott rakja le a járgányát, ahol éppen nem szégyenli.

A szélvédő mögé kihelyezett "papír" szerint "szolgálati feladatok ellátása" a jogcím, ami miatt mindenhol meg kell tűrni ezt az autót.

A rendőrség szűkmarkúan bánik a magyarázattal, vajon miért kapott a hófehér Jaguár ilyen különleges, egész Szlovákiára kiterjedő lehetőséget. Arra hivatkozik a hatóság, hogy a vonatkozó adatok egyéni nyilvántartásban szerepelnek, ami pedig minősített adatnak minősül.

Moskalináról már született egy könyv, melynek címe "Szása a kalandor". Ebben a műben a szerző, aki nem más, mint a közszolgálati televízió korábbi elnöke, Štefan Nižňanský, arról ír, hogy a főhős rendszeresen találkozgatott a pozsonyi alvilág vezetőivel és még Leonyid Brezsnyev szovjet pártfőtitkár elleni merénylet előkészülete miatt is vizsgálni kezdték őt a rendőrség emberei.

(aktuality)