Slota rosszul lett, ezért nem jelent meg a bírósági tárgyaláson

2017. június 29. - 12:47 | Belföld

Csütörtökön a besztercebányai speciális bíróságon kellett volna megjelennie Ján Slotának, aki egészségi okokra hivatkozva nem érkezett meg. Mivel egy tanú is hiányzott, így a bíró júliusra halasztotta a tárgyalást.

Ján Slota még múlt év januárjában okozott közúti balesetet Lietavská Lúčka és Porúbka között, mely során Porsche Cayenne típusú személyautójával egy Audi A6-nak ütközött, ami az előtte álló Suzuki SX4-nek csapódott neki.

Slotát alkohol befolyásoltsága alatt történő veszélyeztetéssel vádolták meg, mivel megtagadta az alkoholtesztet és a vérvételt is. 2016 februárjában a zsolnai járási bíróság jogerősen két évre felfüggesztett négy hónapos szabadságvesztésre ítélte, valamint hat évre eltiltották a járművezetéstől.

Pavol Kuric, Ján Slota ügyvédje tájékoztatása szerint csütörtökön reggel védence hozzátartozói telefonon értesítették, miszerint a volt politikus rosszul lett, ezért képtelen elmenni a bíróságra. Az ügyvéd elmondása szerint védencével szerdán három órán keresztül egyeztettek, miszerint másnap a bíróság előtt találkoznak. Azt nem tudni, hogy Slotát kórházba kellett-e szállítani. A tárgyalást július 31-re halasztották.

noviny.sk/para