A Slovan az utolsó pillanatban megfúrta Greif spanyolországi átigazolását

2021. február 2. - 08:56 | Sport

Nem igazol Spanyolországba a télen Dominik Greif, a bajnoki címvédő Slovan, valamint a szlovák válogatott hálóőre.

A Slovan az utolsó pillanatban megfúrta Greif spanyolországi átigazolását
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az RTVS információi szerint a 23 éves kapus már két napja Spanyolországban tartózkodik, ahol a második ligában szereplő RCD Mallorca együttesénél már az orvosi vizsgálatokon is átesett. Greifet egyelőre csak kölcsönbe vitték volna a spanyolok, de annak letelte után opciós joguk lett volna a megvásárlására. A transzfert végül a kapus kenyéradója fúrta meg.

„Úgy néz ki, hogy tavasszal is a Slovan játékosa lesz, aztán majd meglátjuk, meg tudunk-e egyezni. Nem adhatunk el öt perc alatt tizenkét kulcsjátékost. Dominik marad nálunk, és probléma megoldva“ – nyilatkozta az RTVS-nek ifj. Ivan Kmotrík, a pozsonyi klub vezérigazgatója.

A Mallorca szurkolóinak értelemszerűen nem tetszett, hogy a Slovan az utolsó pillanatban visszatáncolt az üzlettől. Ugyan a pozsonyiak dötését nem befolyásolhatták, de az Instagram-oldalukon kifejezhették véleményüket: a Slovan utolsó posztjánál már mintegy 800 hozzászólás érkezett, amelyben azt kérik, engedjék el Greifet (#freedominik). A szlovák kapus a saját Instagram-oldalán köszönte meg a szurkolók igyekezetét.


Forrás: Instagram

Greif iránt a múltban több külföldi klub is érdeklődött, többek közt a német Union Berlin és a görög PAOK Saloniki, de angliai megfigyelésről is hallani lehetett.

A hálóőr 2016-ban debütált a Slovanban, azóta 92 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken pedig 34-szer gólt sem kapott. A válogatottban a Jordánia elleni barátságos mérkőzésen (5:1) mutatkozott be – azóta egy felkészülési mérkőzésen, valamint két Nemzetek Ligája-találkozón lépett pályára címeres mezben.


(tt)