Slovan-Fradi – Weiss: Nem szabad bedőlni Csercseszov szavainak

2022. július 27. - 08:05 | Sport

A Slovan vezetőedzője azt ígérte, hogy csapata a Budapesten megszerzett egygólos előny ellenére nem csak a védekezésre összpontosít majd a Ferencváros elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján.

Slovan-Fradi – Weiss: Nem szabad bedőlni Csercseszov szavainak
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

"Nem csak védekezni szeretnénk, gólt akarunk szerezni. Több taktikával is készültünk. Remek ellenfelünk van, de nincs bennünk félsz"

- jelentette ki Vladimir Weiss, aki szerint ezúttal különösen fontos lesz, melyik együttes talál be először, mert ha a Ferencváros, akkor nemcsak matematikailag, hanem taktikailag is kiegyenlítődik a párharc.

A szlovák válogatott korábbi szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére úgy jellemezte csapata javuló formáját, hogy két hete még nem álltak készen, ezért szenvedtek meg a Dinamo Batumival a BL-selejtező első körében, melyet végül hosszabbításban múltak felül, illetve kaptak ki a szlovák bajnokság nyitányán. Ugyanakkor szerinte a Ferencváros legyőzése szárnyakat adott, ami érezhető volt a múlt hétvégén a Trenčín 4-0-s legyőzésekor.

Weiss egyetértett Sztanyiszlav Csercseszovval, hogy az első meccs eredményének tudatában matematikailag a Slovan az esélyesebb, ugyanakkor a jó barátját nagyszerű taktikusnak és pszichológusnak nevezte a kijelentése kapcsán. Azt hangsúlyozta, hogy játékosainak pszichésen is erősnek kell lenniük.

„Jól ismerem Sztanyiszlav Csercseszovot, régi barátság a miénk, tudom, hogy jó pszichológus, remek taktikus, és matematikából is felkészült – felelte a Nemzeti Sport felvetésére az 57 esztendős vezetőedző.

"Mindketten tudjuk, mi volt Budapesten az eredmény, ebből a szempontból egyet kell értenem vele, de nem szabad bedőlnünk a szavainak. Nyilvánvalóan nem véletlenül mondta ezt, célja volt vele. De ha meg tudnám mondani, mi dönt a visszavágón, a világ legjobb edzője lennék, és máris hátradőlhetnék a székemben. Egy biztos, a magyar bajnoknak remek futballistái vannak, tudjuk, mire képesek, de nem félünk tőlük. Tiszteljük az ellenfelet, ismerjük a képességeiket, éppen ezért mentálisan is erősnek kell lennünk. Telt ház előtt lépünk pályára, kiváló hangulatban futballozhatunk. Akadnak problémák a keretben, de annyit elárulhatok, ugyanazzal a csapattal állunk fel, mint amellyel Budapesten is játszottunk.”

"Ez egy másik mérkőzés lesz, amely 0-0-ról indul. A saját játékunkra, feladatunkra és taktikánkra koncentrálunk. Nyomás állandóan van rajtunk, de nincs bennünk félelem, csak összpontosítunk" - jelentette ki Myenty Abena, a Slovan suriname-i védője arra utalva, hogy nem bízták el magukat az idegenbeli siker nyomán.

Abena a várható telt házzal kapcsolatban kifejtette, hogy az ilyen mérkőzésekért futballozik és bárcsak mindig az lenne a stadionban.

Múlt szerdán a Slovan hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Ferencváros vendégeként, a pozsonyi visszavágót szerdán 20.30-tól rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.


(MTI/Nemzeti Sport)