Slovan: „Nincs mit mentegetni, egész évben rajtunk fognak nevetni”

A Slovan Bratislava szerdán kiesett a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, miután büntetőkkel alulmaradt a nem túl acélos montenegrói Sutjeska Nikšičcsel szemben.

Slovan: „Nincs mit mentegetni, egész évben rajtunk fognak nevetni”
Fotó: TASR

A pozsonyiaknak már az odavágón sem volt szerencséjük: Šporar ugyan a hajrában megszerezte a vezetést, de Kojasevic a 95. percben egyenlíteni tudott. A forgatókönyv a montenegrói visszavágón is hasonlóan alakult: Nedic öngóljával Martin Ševela védencei kerültek előnybe, és amikor már mindenki elkönyvelte a Slovan továbbjutását, a 93. percben jött Sofranac és kiegyenlített. A hosszabbításban már taktikai játék folyt, a büntetők során pedig a hazaiak bizonyultak jobbnak.

„Nagyon csalódott vagyok, mert tovább akartunk jutni. Kizárólag magunknak köszönhetjük az egészet. A továbbjutásba került, hogy az utolsó pillanatokban figyelmetlenek voltunk. Voltak helyzeteink az első játékrészben, a második félidőt aktív játékkal akartuk kezdeni, ami sikerült is, hiszen megszereztük a vezetést. Ezt követően még a kapufát is eltaláltuk. (…) A hosszabbításban már inkább taktikai játék folyt, voltak kontráink, de nem használtuk ki őket. Azt mondják, hogy a büntetők a szerencsén múlnak, viszont a hazaiak valóban jól végezték el őket, míg a mi játékosaink sikertelenek voltak. Nagyon csalódottak vagyunk”

– nyilatkozta a mérkőzést követően Martin Ševela vezetőedző. A Slovan kapusa, Dominik Greif sem rejtette véka alá csalódottságát.

„Nincs mit mentegetni. Újfent nevetség tárgyává válunk Szlovákiában. Egész évben rajtunk fognak nevetni. És megérdemelten”

– mondta a hálóőr.

Bár a pozsonyiak alulmaradtak a párharcban, az európai kupaküzdelmektől még nem búcsúznak: vigaszágon átkerülnek az Európa-liga selejtezőjének 2. körébe, ahol jövő héten a koszovói KF Feronikeli lesz az ellenfelük.  


aktuality.sk/para