Slovan-Spartak – "Nézzék meg az argentin ligát, ott kövek repülnek... Azok szurkolók" - reagált Ljubicic a pozsonyi incidensre

2019. szeptember 16. - 12:50 | Sport

Eléggé sajátosan reagáltak a Slovan játékosai a vasárnap esti Slovan-Spartak Trnava derbi végén kialakult incidensre, mely közben egy, a pályára berohanó Slovan-drukker rátámadt a Spartak csapatkapitányára is.

Slovan-Spartak – "Nézzék meg az argentin ligát, ott kövek repülnek... Azok szurkolók" - reagált Ljubicic a pozsonyi incidensre
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

"Sajnálatos, hogy a meccs végén így elszabadultak az érzelmek. Vége lett a meccsnek, ünnepelnünk kellett volna a szurkolókkal. Némely játékos viszont túlságosan is túltengő emóciókkal áll hozzá, és talán ezt jobban akarják, mint a futballt" - reagált Marin Ljubičič, a DAC korábbi, a Slovan jelenlegi középpályása a játékosok viselkedésére.

Az egész incidens ugyanis azt követően indult, hogy Dejan Dražič a ráhúzásban egy kontrából gólt lőtt. Ő aztán kirohant a szurkolókhoz, a Slovan másik csatára, Andraš Šporar viszont összetűzésbe került a Spartak kapitányával, Bogdan Mitreával, majd csatlakozott az egészhez a kapus Rusov is.

Ljubicic a szurkolókat viszont, akik teleszórták a pályát különböző tárgyakkal, meg felgyújtották a saját szektorukat, nem ítélte el. "És én tehetek erről? Nézzék meg az argentin ligát, a Boca Juniors valamelyik derbiját, kövek repülnek. Azok szurkolók. Van hogy nem tudsz mindent befolyásolni" - húzta alá.

Šporar is megpróbált magyarázatot adni az incidensre, ami a játékosok közt zajlott, de kevéssé sikerült neki. "El akartam hozni a labdát, de a kapitányuk valamit... én nem tudom. A nagyszombati játékosoknak kicsit jobban kellene összpontosítaniuk a focira, mivel minden meccsen valami sportszerűtlen dolgot tesznek" - emlékeztetett.

Elítélte, hogy az egyik szurkoló belerúgott Mitreába. Azt mondta, a játékosok a pályára valók, a szurkolók meg a lelátóra.

A kapus Rusovnak viszont megvolt a véleménye Šporarról. "Nem tudom, mi a baja Šporarnak velünk, de azok a nyilatkozatai, semmi tisztelet velünk szemben. Megmutatta az IQ-ját..."

Hasonlóan cselekedett ifjabb Ján Kozák a meccset követő sajtótájékoztatón, amikor a szurkolói rendbontásról és a megtámadott nagyszombati kapitányról kérdezték. "Nem tudom, miért kezdegetnek velem, beszéljünk a fociról..." - válaszolta, mire az egyik újságíró visszakérdezett, hogy ha az ő játékosukat érte volna ilyen inzultus, akkor kontumációhoz folyamodna-e. Ekkor csendben maradt, a Profutbal portál kérdésére viszont már higgadtabban válaszolt e témában. Idegenben is emotív meccseket játszunk. Bizonyos dolgok biztosan nem tartoznak a stadionba, de úgy gondolom, ezzel el lehetett bírni..."

(Profutbal.sk)