A Slovanban köthet ki a Tottenham egykori játékosa, korábban 20 milliót is adtak érte

2023. június 2. - 12:50 | Sport

A nyár folyamán nagy változáson mehet keresztül a Slovan Bratislava labdarúgóklub kerete – írja a šport.sk.

A Slovanban köthet ki a Tottenham egykori játékosa, korábban 20 milliót is adtak érte
Kevin Wimmer (jobbról) az Arsenal elleni mérkőzésen (Fotó: TASR/AP)

Ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója a portálnak elmondta, hogy lényegében a csapat minden posztját meg akarják erősíteni. Nem titok, hogy az együttes új hálóőrt keres az utóbbi időben igencsak sokat hibázó Adrian Chovan helyére. A médiában a cseh Filip Nguyennek a lehetséges érkezéséről cikkeztek, ifj. Kmotrík viszont nem erősítette meg a Slovácko hálóőrével kapcsolatos híreszteléseket.

Osztrák lapértesülések szerint a Slovanba tart a 30 éves osztrák védő, Kevin Wimmer. A LASK neveltje 2015-ben Mauricio Pochettino kérésére a német Kölntől a Tottenhamhez igazolt. Noha ötéves szerződést írtak vele alá, Toby Alderweireld és Jan Vertonghen mellett képtelen volt érvényesülni. 31 mérkőzésen lépett pályára a Spurs színeiben, ebből 15-ször a Premier League-ben. Végül 20 millió euró ellenében a Stoke Cityhez igazolt.

Ott sem nyújtott maradandót, ezért az elkövetkező éveket a Hannovernél, a Mouscrone-nál és a Karlsruhernél töltötte kölcsönben. 2021 nyarán az angol klub felbontotta a szerződését, így visszatért szülőhazájába, ahol a bécsi Rapid játékosa lett. Az elmúlt szezonban viszont szeptember és május között egy mérkőzésen sem lépett pályára, térdproblémákkal küzdött, és miután felépült, már nem tudta visszaverekedni magát a kezdőcsapatba.

Június végéig köti szerződés a Rapidhoz, osztrák források szerint viszont ezt nem újítják meg, szabad játékosként így a Slovannál köthet ki. A šport.sk szerint viszont Wimmer csak egyike a lehetséges új érkezőknek, rajta kívül a Podbrezová játékosát, Marek Kristián Bartošt is emlegetik.


(šport.sk)