Slovnaft Cup, döntő: A bajnokság után a szlovák kupát is megnyerte a Slovan

2020. július 8. - 20:04 | Sport

A Slovan Bratislava Ožbolt második félidőben értékesített büntetőjével legyőzte a Ružomberok együttesét a Slovnaft Cup döntőjében. A pozsonyi klub duplázott a 2019/2020-as idényben, ugyanis a kupa mellett a bajnokságot is megnyerte.

Slovnaft Cup, döntő: A bajnokság után a szlovák kupát is megnyerte a Slovan
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Ahogy az várható volt, a Slovan az első perctől kezdve irányította a mérkőzést, a Ružomberok pedig elsősorban a védekezésre összpontosított. Az első komolyabb helyzet a Slovan előtt adódott, Medved fejesét azonban kifogta Macík kapus. Pár perccel később Rabiu ívelése megtalálta Ožboltot, az ő fejese viszont a kapufáról jött vissza, az ismétlésnél pedig a pozsonyi játékos luftot rúgott. A rózsahegyiek várták a pillanatot, mikor indíthatnak ellentámadást, egyszer pedig sikerült is megiramodniuk. Kojnok beadását az üresen álló Brenkus egyből a kapura küldte, de Šulla bravúrosan hárított. Az első félidő második felére alaposan leült a játék, hiányoztak a pontosabb, veszélyesebb kombinációk.

Rögtön a szünetet követően megszületett a mérkőzés első, s mint később kiderült, egyetlen találata. Egy labdaszerzést követően Medvedet ugratták ki, őt viszont a tizenhatoson belül fellökte Twardzik. Glova játékvezető nem habozott, azonnal befújta a büntetőt. Macík kapus ugyan ráérzett az irányra, de hiába nyújtózkodott, nem érte el Ožbolt lövését. A vezetés megszerzése fellelkesítette a pozsonyiakat, újfent veszélyeztettek, de Medved lövése pontatlan volt. A rózsahegyiek megpróbálták nyomás alá helyezni ellenfelüket, de a Slovan túl nagy falatnak bizonyult. A Ružomberok a hajrára minden erejét a támadósorra összpontosította, de sem Takáč lövése, sem Maslo fejese nem talált utat Šulla kapujába.

A Slovan megnyerte a Slovnaft Cup idei kiírását, ezzel sikerült dupláznia a 2019/2020-as szezonban, ugyanis a kupagyőzelem mellett korábban már bajnoki elsőségét is bebiztosította.


Eredmény:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Gólszerző: 48. Ožbolt (11-esből)

A csapatok összeállításai:

ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Abena (46. De Marco), Bajrič, Božikov (C) – De Kamps, Rabiu – Medveděv (84. Daniel), Strelec (64. Ratao), Moha (83. Weiss) – Medved, Ožbolt (74. Nono)
Cserék: Greif – De Marco, Nono, Weiss, Daniel, Ratao, Čavrič

MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Twardzik – Kojnok (72. Ďungel), Múdry, Filinský, Mojžiš (72. Takáč) – Brenkus (61. Madleňák) – Gerec (82. Kmeť), Regáli
Cserék: Krajčírik – Kmeť, Mrva, Takáč, Madleňák, Kostadinov, Ďungel


(tt)