Slovnaft Cup, elődöntő: Fél lábbal a fináléban a Slovan

2020. június 16. - 20:17 | Sport

A Slovan Bratislava fölényes győzelmet aratott a ViOn Zlaté Moravce ellen a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén.

Slovnaft Cup, elődöntő: Fél lábbal a fináléban a Slovan
Fotó: TASR

Az első perctől kezdve a pozsonyiak irányították a játékot, fölényük pedig gyorsan góllá is érett: a 8. percben Holman távoli lövését Pindroch csak kiütni tudta, éppen Alen Ožbolt elé, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Nem örülhettek sokáig a vezetésnek a hazaiak, ugyanis első valamirevaló helyzetükből kiegyenlítettek az aranyosmarótiak. Brašeň beadásába beleért az egyik védő, de így lett jó Cmiljaničnak, akinek közeli lövését Šulla még hárítani tudta, de a kipattanót már a kapuba fejelte a ViOn támadója. A pozsonyiak beszorították ellenfelüket a saját kapujuk elé, de a szervezetten védekező vendégeken képtelenek voltak áttörni. A 28. percben viszont megtört a jég: egy tetszetős akció során Moha és Ožbolt kényszerítőzött, utóbbi pedig védhetetlenül a kapuba lőtt.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt – a hazaiak uralták a mezőnyt, a vendégek csupán elvétve jutottak el a Slovan kapujához. Pindroch kapus többször is tiszta góltól mentette meg csapatát, és amikor már ő is tehetetlen volt, kisegítette a kapufa. Az aranyosmarótiak a 73. percig bírták erővel, ekkor Žan Medved lefutotta védőjét, és kissé élesebb szögből Pindroch lába között a kapuba lőtt. Az i-re a pontot a csereként beálló Dávid Strelec tette fel, aki egy kipattanót küldött higgadtan a kapuba.

A Slovan gyakorlatilag eldöntötte a döntőbe jutás kérdését, az aranyosmarótiaknak egy hét múlva lesz lehetőségük, hogy hazai pályán valamit kezdjenek a számukra kilátástalannak tűnő eredménnyel.


Eredmény:

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (2:1)
Gólszerzők: 8., 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec – 14. Cmiljanič


A Slovnaft Cup elődöntőjének további programja:

Június 17. (szerda)

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok (18:00)

Visszavágók:

Június 23. (kedd)

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava (18:00)

Június 24. (szerda)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904


(tt)