Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágó: Sima papírforma, a Slovan az első döntős

2020. június 23. - 20:32 | Sport

A Slovan Bratislava jutott be elsőként a Slovnaft Cup döntőjébe, miután a hazai 4:1 után idegenben is legyőzte a Zlaté Moravce együttesét.

Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágó: Sima papírforma, a Slovan az első döntős
Fotó: TASR

Az aranyosmarótiaknak háromgólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a keddi visszavágón, ám már a mérkőzés elején megmutatkozott, hogy nem lesz könnyű dolguk. A pozsonyiak irányították a mérkőzést, Medved már a nyolcadik percben kapufát lőtt, majd Chovan kapus védte az újabb próbálkozását. A hazaiaknak fél órát kellett várniuk az első komolyabb helyzetre, de Chovan fejjel nem találta el a kaput. Később Duga és Ďubek is pontatlanul célzott. A Slovan közvetlenül a szünet előtt szerezte meg a vezetést: Nono indította Medvedet, aki lehagyta védőjét, majd a hosszú sarkot megcélozva mattolta Chovant.

A hazaiak mindjárt a második játékrész elején egyenlíthettek volna, de Ďubek lövését a kapu közepén álló Šulla kiütötte. Az aranyosmarótiak esélye legalább a tisztes helytállásra azt követőn szállt el végleg, hogy Asanovič öt perc alatt begyűjtött két sárgát, így fél órával a mérkőzés vége előtt mehetett is zuhanyozni. A második sárga figyelmeztetést ráadásul azért kapta, mert kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, így a Slovan büntetőhöz jutott, amit Weiss higgadtan értékesített. A pozsonyiak kis híján a harmadik gólt is megszerezték, de Duga még időben felszabadított a gólvonal előtt.

A Slovan összesítésben 6:1-re győzte le a ViOn együttesét, így ismertté vált a Slovnaft Cup döntőjének első résztvevője. Hogy ki lesz az ellenfele, az holnap kiderül: 18 órakor Ružomberok-DAC.


Eredmény:

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Gólszerzők: 45. Medved, 61. Weiss
Piros lap: 60. Asanovič (ViON)

Június 24. (szerda)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 (18:00)


Az elődöntő első mérkőzései:

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (2:1)
Gólszerzők: 8., 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec – 14. Cmiljanič

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 10. Schäfer – 84. Brenkus


(tt)