Slovnaft Cup, negyeddöntő: Közel volt a somorjai továbbjutás, de a Slovan jobban bírta a büntetőket

2023. március 1. - 19:03 | Sport

Az FC STK Somorja nagy csatában maradt alul a Slovan Bratislavával szemben a Slovnaft Cup negyeddöntőjének szerdai mérkőzésén.

Slovnaft Cup, negyeddöntő: Közel volt a somorjai továbbjutás, de a Slovan jobban bírta a büntetőket
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az első perctől kezdve jó iramú mérkőzést láthatott a szépszámú közönség. Meglepetésre a somorjaiak kezdtek aktívabban, akik már a 6. percben meg is szerezték a vezetést: egy labdaszerzést követően Szabót ugratták ki a védők között, aki tett néhány lépést előre, majd jó 25 méterről, laposan a jobb alsóba helyezett. Mindkét oldalon több nagy helyzetet hozott az első negyvenöt perc, de a befejezéseknél már gondok adódtak. A szünet előtt a semmiből egyenlített a Slovan. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Barseghyan kapott labdát, aki jobbról középre húzódva jó 20 méterről a kapu hosszú oldalát célozta meg, és a labda be is akadt a kapufa mellé.

A második félidőben a Slovan és a Somorja is eldönthette volna a továbbjutás kérdését, ám Sharani szólójánál Gyurákovics, Owusu tekerésénél pedig Trnovský védett reflexből. A rendes játékidő döntetlennel végződött, így jöhetett a büntetőpárbaj. Jól kezdtek a somorjaiak, ugyanis Nagy értékesítette próbálkozását, Čavrićét viszont hárítani tudta a büntetőpárbajra becserélt Horváth. Ezt követőn viszont Bahi és Szabó is kihagyta a maga tizenegyesét, míg a pozsonyiaknál már más nem hibázott.

A Spartak után így a Slovan jutott be másodikként a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe.


A mérkőzés: FC STK 1914 Somorja – ŠK Slovan Bratislava 1:1 - büntetőkkel 3:4


(tt)