Slovnaft Cup: Nem jött össze a Slovannak a dupla, a Spartak hosszabbításban nyerte meg a szlovák kupát

2022. május 8. - 20:37 | Sport

A Spartak Trnava vasárnap hosszabbítás után 2:1-re legyőzte a Slovan Bratislavát a Slovnaft Cup döntőjében.

Slovnaft Cup: Nem jött össze a Slovannak a dupla, a Spartak hosszabbításban nyerte meg a szlovák kupát
Fotó: TASR

Rosszul indult a mérkőzés a Slovan számára, a 10. percben ugyanis Čavrić egy párharc során szerencsétlenül ért földet, az ápolást követően pedig nyakmerevítővel, hordágyon hagyta el a pályát. Számára véget is ért a finálé, Barseghjan váltotta. Az első kaput eltaláló lövést a pozsonyiak oldalán jegyezhettük fel, Takáčnak viszont nem okozott gondot De Marco lövését hárítani. A Slovan volt az aktívabb csapat, a Spartak inkább a biztos védekezésre összpontosított. Félórányi játék után a nagyszombatiak is eljutottak helyzetekig, de gólt nem sikerült szerezniük.

A gól nélkül első félidőt követően a második játékrész két gyors találattal indult. Az 50. perc környékén Weiss lövését blokkolták a tizenhatos határán, a labda viszont Mustafičhoz került, aki kapásból a nagyszombatiak kapujába helyezett. Két perccel később máris érkezett a Spartak válasza. Mikovič ívelését követően Bukata fejjel egalizált. A gyors adok-kapok fellendítette a mérkőzés iramát, de a túlzott igyekezet mindkét oldalon sok szabálytalanságot és sárga lapot is eredményezett. A rendes játékidő végéig már nem született több gól, így következhetett a hosszabbítás.

Sokáig egyik csapat sem tudott kidolgozni komoly helyzetet, és már-már úgy tűnt, büntetők döntenek a győztesről, amikor percekkel a hosszabbítás vége előtt a Slovan kapusa sorsdöntő hibát vétett. Chovan ugyanis Iván lövését követően kiejtette a labdát, a szemfüles Azevedo pedig fejjel a kapuba fejelt, ezzel eldöntve a mérkőzést.

A bajnok Slovannak így nem jött össze a duplázás, a Spartak Trnava 2019 után örülhetett újfent kupagyőzelemnek.


Eredmény:

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 1:2 (1:1, 0:0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: 50. Mustafič - 52. De Marco (öngól), 114. Azevedo


A csapatok összeállításai:

Slovan: Chovan - Hrnčár, Kašia, Abena, De Marco - Kankava, Rabiu - Čavrič (10. Barseghjan), Mustafič (112. Holman), V. Weiss ml. (76. Green) - Šaponjič (112. Zmrhal)

Trnava: Takáč - Bukata (90.+1 Koštrna), Čurma, Škrtel, Tumma, Mikovič (70. Kozak) - Grič, Savvidis (106. Azevedo), Procházka (119. Kóša), Yusuf (106. Iván) - Ristovski


(tt)